Borås Stads logotype

Kommande utställningar

Diamanter i mönster

Borås Kulturskolas höstsalong 2016

Jurybedömd utställning med vernissage på Elevafton 8/11 kl 18

Elevafton är en tradition med anor. En kväll varje höst och vår fylls Borås konstmuseum med musik av de äldre eleverna på Borås Kulturskola. Nytt för i år är att Elevafton kompletteras med en jurybedömd bildutställning.

Alla som går på Bild eller Serieteckning på Borås Kulturskola och går i högstadiet eller gymnasiet kan lämna in bidrag till höstsalongen. Bidragen bedöms anonymt och juryn väljer ut de verk som svarar bäst mot temat.

Temat för Höstsalong 2016 är Kulturens kraft
Vad innebär Kultur för dig? Vad gör kraften? Vad inspirerar dig och gör dig stark? 

 

2017

 

 

Syntolkning: I ett uthus, med slitna vitmålade väggar samt rustikt fönster ligger ett stor träd som är urholkat, med en öppning uppåt - likt en båt. Det är tre meter långt och rymmer enkelt sex vuxna människor. Det vittnar om att det är gammalt, då det är snirkelformat med utväxter som har håligheter. Barken är borta och här ses en ljust beige len yta medan insidan visar trädets ringmönster. Vid dess ena ände sticker det ut två fötter och från en hålighet sticker det ut en hand som kasar ut torv från trädets hålighet. Konstnären ligger i trädet!

Resonant bodies av Julia Adzuki, foto: Julia Adzuk

Kännbart

10 juni - 20 augusti 2017

Kännbart utgår från övertygelsen att konsten har en unik förmåga att nå och beröra människor. I detta fall undersöker vi hur vi når varandra utan att syn och hörsel behövs. Vad sker med våra andra sinnen? Hur aktiveras de och vad får vi för upplevelser? Är våra upplevelser lika dana? Spelar det någon roll?

Att med hjälp av ny samtidskonst skapa möten mellan teckenspråksvärlden och konstscenen. Människor med dövblindhet står i centrum. Konsten är helt nyproducerad och utforskar nya tekniker och förhållningssätt för att man som döv, eller om man har en kombination av syn- och hörselnedsättning, dövblindhet ska kunna ta del av utställningen.

Kännbart drivs av ABF Örebro länlänk till annan webbplats, finansieras av Arvsfondenlänk till annan webbplats och vi samarbetar främst med FSDBlänk till annan webbplats, Riksutställningar och Iris hjälpmedellänk till annan webbplats.

Skulptur av rådjursliknande djur som böjer nacken mot marken

Oskar Korsár, Solen, 2011. Brons, 78 cm. Foto: Oskar Korsár. Bild beskuren.

Oskar Korsár

Åke Andrén Stiftelsens konstnärsstipendium
Våren 2017

Konstnären Oskar Korsár (född 1977) har utsetts till årets mottagare av Åke Andrén stiftelsens konstnärsstipendium på en halv miljon kronor. Oskar Korsár har en utbildning från Konstfack, där han gick 1998-2001, och han har arbetat både som tecknare och skulptör.

Som tecknare arbetar Oskar Korsár fram sina bilder i tusch med en avig hand, där linjen ömsom är rak ömsom rafsig. Hans teckningar, som ofta avbildar personer i stillhet, utmärks alltid av en intresseväckande psykologisk underton. Sedan några år tillbaka arbetar Oskar Korsár även som skulptör i bland annat lera och brons. Härmed förskjuts skalan hos de avbildade, men med det specifikt personliga och psykologiskt laddade uttrycket kvar.

Åke Andrén stiftelsens konstnärsstipendium inrättades år 2011 med syfte att premiera en ung lovande konstnär med ett stipendium på en halv miljon kronor.

Senast uppdaterad: 2016-09-28 11.03

Kontakt

Borås Konstmuseum

Besöksadress
Kulturhuset, P.A. Halls Terrass

Postadress
Borås Konstmuseum 501 80 Borås

Leveransadress
P.A. Halls Terrass 4

Fakturaadress
Borås Stad
Fakturaservice Box 907
501 10 Borås (Ange refkod)

Konstmuseet värdpersonal
(ordinarie öppettider)
0734-327386

Kulturhusets reception
033 - 35 35 05

Personal

Museichef
Pontus Hammarén
pontus.hammaren@boras.se
Telefon: 033-357681

Tfn 033-35 70 00     e-post boras.stad@boras.se     Postadress Borås Stad 501 80 Borås

Om webbplatsen >>               RSS>>