Borås Stads logotype
Byttorpskolan

Vi är nu stolta ägare av den Gröna flaggan som är ett bevis på vårt miljöarbete.

Byttorpskolan

 

En kort information inför höstterminen.

Vi har ett visst rekryteringsbehov inför hösten men vi har redan börjat arbeta med detta. De pedagoger som ska sluta önskar vi all lycka till på sina nya uppdrag. Vår skola är inte den enda skola i Borås Stad som behöver nyrekrytera pedagoger. Det är alltid en viss rörelse i skolans värd så här års. Det kan man lätt se om man tittar på Borås Stads lista över lediga jobb. Tre grundskollärare kommer att pröva sina vingar på andra skolor. Pedagogerna kommer naturligt att avlämna sin elever till sommaren då dessa elever är på väga till mellanstadiet och till högstadiet. Tre förskolelärare kommer att sluta och vi har redan annonser ute. En SVA lärare kommer att gå till en ny arbetsplats och vi kommer då att fastanställa två nya SVA lärare på skolan. Vi har redan flera ansökningar från intresserade pedagoger som vi skyndsamt kommer att intervjua för att så fort som möjligt kunna informera berörda klasser om ny personal. Vi kommer även att utöka bemanningen på skolan och även satsa på extra på rörelse och motorikträning då en av de nyanställda pedagogerna kommer att arbeta 50% av sin tjänst med idrott och hälsa. Vi har även fått förmånen att anställa ytterligare en förstelärare till skolan.

Vi arbetar mycket med organisationen till hösten på skolan för att all personal ska känna sig delaktiga. Vi arbetar redan nu för att skapa en gemensam vision och arbeta ihop den nya personalen till hösten.

Vi arbetar med nu intensivt med våra värdegrundsfrågor där Hela Väster och personal och elever är involverade. Arbetet går bra och prioriteras. I de klasser som vi har behövt att arbeta med klassrumsklimatet har vi haft nätverksmöte med Hela Väster vilket har gett goda resultat.

Skolan i Sverige är idag en omdiskuterad arbetsplats för elever och lärare och vi arbetar med all vår kraft för att skapa en god och bra Byttorpskola för våra elever och pedagoger.

Förändringar kan vara en utmaning men oftast leder de utvecklingen framåt då nya idéer och arbetssätt växer fram. Så med de förändringar som sker ser vi med tillförsikt fram emot hösten och det nya läsåret 2016/2017.

Om Byttorpskolan

Byttorpskolan är ”skolan mitt i byn” som ligger i ett område med närhet till sjön Kolbränningen, naturen, stora lekplatser, några minuter från centrum med äventyr på Navet, Stadsparksbadet och massa kultur.

Vår duktiga pedagogiskt utbildade personal tar hand om barnen från tidig morgon till sen eftermiddag. Vi kan erbjuda en trivsam miljö och en stor skolgård med konstgräsplan där bara barnens fantasi sätter gränserna. Vi kan också erbjuda ett bemannat bibliotek som vi har ett mycket gott samarbete med.

Vi är en skola med öppna dörrar dit alla är välkomna, där alla accepteras precis som de är. Vi som arbetar på skolan trivs bra och vi månar om varandra vilket smittar av sig på våra elever. Byttorpskolan är en skola där alla ska känna sig trygga, där alla ska ges möjligheter att få kompisar och ständigt utvecklas till att möta världen som väntar.

Vi är skolan som tar in världen i klassrummet och klassrummet ut i världen!

Vi är nu stolta ägare av den Gröna flaggan som är ett bevis på vårt miljöarbete. Vill du läsa mer om vårt miljöarbete, besök vår blogg Gröna Byttorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2016-06-14 19.46

Kontakt

Byttorpskolan
Stadsdelsförvaltningen Väster

Rektor
Jozefina Persson
033-35 59 27
0768-885927
jozefina.persson@boras.se

Biträdande rektor
Marie Alkner                               0729-893714
marie.alkner@boras.se

Intendent
Per-Olof Ljungqvist
033-35 79 27
0768-887927
per.ljungqvist@boras.se

Besöksadress
Vindelgatan 4
504 65 Borås

Postadress
Borås Stad
Stadsdelsförvaltningen Väster
Byttorpskolan
501 80 Borås

Skolledningen informerar

Tfn 033-35 70 00     e-post boras.stad@boras.se     Postadress Borås Stad 501 80 Borås

Om webbplatsen >>               RSS>>