Borås Stads logotype
bfgbf

SFI

Utbildning i svenska för invandrare - Sfi

Du som saknar grundläggande kunskaper i svenska erbjuds svenskundervisning för invandrare. För att få ökad kunskap om svenskt arbetsliv finns möjlighet till språkpraktik. Under studietiden får du även grundläggande kunskaper i datoranvändning.

Studievägar

Utbildningen utgörs av tre olika studievägar:
Sfi 1: kurserna A och B
Sfi 2: kurserna B och C
Sfi 3: kurserna C och D

Varje studieväg består av två kurser som tydliggör progressionen inom utbildningen där du har möjlighet att planera dina studier med hjälp av mål som kan uppnås inom rimlig tid.

För dig som saknar grundläggande läs- och skrivfärdigheter eller som är läs- och skrivkunnig men inte behärskar det latinska alfabetet ingår undervisning i läs- och skrivinlärning i kursen. Vi har även läs- och skrivinlärning på somaliska och persiska/dari.

Individuell studieplan

När du ansökt och blivit antagen placeras du på den studieväg och kurs som bäst passar dig beroende på dina förutsättningar och mål. Du är delaktig i kursens planering och får en individuell studieplan som också kan omfatta andra aktiviteter och /eller annan utbildning.

Betyg

För kurserna A - D sätts betyg efter genomförd och avslutad kurs.

Ansökan

Ansökan kan göras i receptionen på Vuxenutbildningen, Fabriksgatan 12, Borås eller via Webbanmälan SFIlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våra studieformer

Du kan läsa dagtid, kvällstid, distans eller Flexibelt studiecentrum. Du som är utländsk akademiker kan ockås välja att läsa Sfua. Vi har kontinuerlig intagning och flera kursstarter per år.

Dagtid

Du studerar på för- eller eftermiddag, totalt 15 timmar per vecka. 

Kvällstid

Studierna är på kvällstid tisdagar och torsdagar klockan 17.00-19.00.

Distans

Kursen är för dig som har datavana och ska läsa på kurs C eller D. Du behöver kunna lite grundläggande svenska eftersom distansen inte är avsedd för dig som är nybörjare i svenska språket. Distans innebär att du inte behöver vara i skolan utan kan studera hemifrån med hjälp av dator. Dator kan lånas ut av skolan.

Flexibelt studiecentrum

Studierna är på dagtid och antalet timmar och dagar du är i skolan kan variera. Detta gäller dig som har annan sysselsättning och inte har möjlighet att komma till skolan varje dag.

Sfua

Undervisningen är för dig som är akademiker och vill läsa Sfi snabbt. Kursen är på 30 veckor och du studerar 18 timmar per vecka.

Sfi i samarbete

Vuxenutbildningen Borås Stad erbjuder även Svenskundervisning för invandrare genom Miroi i Borås både dag och kvällstid. Du kan också läsa Sfi på Alma Folkhögskola i Borås eller på Fristad Folkhögskola utanför Borås.

Senast uppdaterad: 2016-06-09

Kontakt

Vuxenutbildningen
033-35 71 30
sfi@boras.se

Ny adress
Besöksadress

Fabriksgatan 12

Postadress
Vuxenutbildningen
501 80 Borås

Rektor
Josipa Matic
Tfn: 033-35 71 31

Sfi-samordnare
Anette von Schedvin
073-311 3457

Administration:
033-35 71 30
033-35 81 40

Öppettider och kontakt med Studievägledningen

Kursplaner Sfi

Kursplaner för SFI
utbildning i svenska för invandrarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kursplaner för SFI
på 24 olika språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Genvägar

Tfn 033-35 70 00     e-post boras.stad@boras.se     Postadress Borås Stad 501 80 Borås

Om webbplatsen >>               RSS>>