Meny

Meny

Fem utbildningar till Borås

Artikeln publicerades: 2017-07-06

Det blir fem egna utbildningar och tre telebildsändningar i samarbete med Lidköping och Uddevalla hösten 2017 för Borås yrkeshögskola. Det beskedet kom idag från Myndigheten från Yrkeshögskolan.

- Vi är stolta över att Borås Yrkeshögskola fortsatt är en stark utbildningsverksamhet som möter de utbildningsbehov som finns i Borås och regionen, säger Josipa Matic, rektor på Borås yrkeshögskola.

Borås yrkeshögskola fortsätter vara en viktig aktör för arbetsmarknaden i Boråsregionen. Med dessa åtta utbildningar garanteras att näringslivet får tillgång till kompetens personal inom särskilt viktiga tillväxtområden i Sjuhärad.

Nära samarbete med näringslivet

Yrkeshögskolornas specialitet är att ta fram utbildningar i nära samarbetet med det lokala näringslivet i Boråsregionen och inom områden där det råder kompetensbrist.
- Vi vill att alla våra studenter ska få ett jobb inom det område de utbildat sig för direkt efter utbildningen. Därför tar vi fram och driver våra utbildningar i nära samarbete med privata företag, offentlig verksamhet och branschorganisationer, säger Josipa Matic.

De fem egna utbildningarna genomförs på plats i Borås. De tre på telebildsändningar läser studenterna också i Borås men läraren och flertalet klasskamrater finns i Uddevalla eller Lidköping och lektionerna bedrivs genom tekniken telebild.

Utbildningarna kan sökas från den 15 mars.

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2017-02-08 15.08
Senast ändrad: 2017-02-22 09.24

Dela sidan: [2017-07-06] Fem utbildningar till Borås

g q n C

u

Besök oss på Simonsland

Besöksadress:
Simonsland,
Skaraborgsvägen 3A, plan 3

u

Besök oss på Fabriksgatan 12

Besöksadress:
Fabriksgatan 12
503 38 Borås

Enstaka kurser

Nu kan du läsa enstaka kurser vid Borås yrkeshögskola.
Läs mer om vårt utbud här.

p

Kontakt