Meny

Meny

Om yrkeshögskolan

Borås är ett centrum för textil och för e-handel. Därför erbjuder Borås Yrkeshögskola flera utbildningar inom dessa områden. Dessutom finns här utbildningar inom både vård, pedagogik och teknik. Vi har även ett nära samarbete med Lidköping och Uddevallas YH-skolor.

Man och kvinna pratar på Simonsland, Borås yrkeshögskola.

Vad är en yrkeshögskola?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial skolform men inte en högskola/universitet. Utbildningarna anpassas efter den regionala arbetsmarknadens behov. Därför varvar utbildningarna teori med stor del praktik ute på arbetsplatser. Yrkeshögskolans utbildningar blir på så sätt skräddarsydda utifrån arbetslivets behov.

8 av 10 får jobb

Vi har ett nära samarbete med näringslivet och våra kurser leder ofta till jobb. Mer än 8 av 10 av våra elever får jobb när utbildning är klar.

En yrkeshögskoleutbildning har som mål att vara anpassad efter arbetsmarknadens behov. Det betyder att våra utbildningar är flexibla och så välanpassade som möjligt. Nya utbildningar kommer ständigt till för att matcha dig mot arbetsmarknaden. Av samma skäl tar vi regelbundet bort de utbildningar där marknaden är mättad.

Vi tar emot studerande från hela Norden och utbildningarna är både kostnadsfria och berättigar till studiebidrag från CSN.

Utbildningarnas längd och poängsystem

Längden anges i YH-poäng, där fem poäng motsvarar en veckas studier på heltid. 100 yh-poäng motsvarar ett halvårs heltidsstudier, 200 yh-poäng ett års heltidsstudier, 400 yh-poäng två års heltidsstudier och så vidare.

Poängen kan inte direkt översättas till högskolepoäng och det är inte säkert att det per automatik går att tillgodoräkna sig poäng från en Yh-utbildning om du senare vill läsa på högskolan. Det är upp till varje högskola att besluta om.

Enstaka kurser

På vissa utbildningar ges möjligheten att delta på enstaka kurser för dig som inte vill studera hela utbildningen. Du får inte ett betyg, men du får ett intyg som bevis på att du deltagit och klarat av kursen.

Vilka enstaka kurser som är sökbara går att se under Enstaka kurser. Vi erbjuder ständigt nya enstaka kurser så håll utik! Kurserna är kostnadsfria och berättigar till studiebidrag från CSN.

Sociala medier

Både skolan och skolens elever finns på sociala medier.

Skolans kanaler

Facebook: Borås yrkeshögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: @boras_yh
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Linkedin: Borås yrkeshögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elevernas kanaler

Youtube: Borås Yrkeshögskola Studentlänk till annan webbplats
Facebook: Digital business developerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: @boras_yhstudent

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-11-11 17.00
Senast ändrad: 2017-10-13 15.14

Dela sidan: Om yrkeshögskolan

g q n C

u

Besök oss på Simonsland

Besöksadress:
Simonsland,
Skaraborgsvägen 3A, plan 3

u

Besök oss på Fabriksgatan 12

Besöksadress:
Fabriksgatan 12
503 38 Borås

Enstaka kurser

Nu kan du läsa enstaka kurser vid Borås yrkeshögskola.
Läs mer om vårt utbud här.

p

Kontakt