Meny

Meny

Rektor har ordet

Nu är vi snart där igen, sommarlov! Våren är en hektisk tid i skolans värld då vi har en fot i detta läsår samtidigt som vi måste blicka framåt. Planeringsarbetet är i full gång inför nästa läsår och vi håller som bäst på med tjänstefördelningen, schemaläggning samt att planera in hela vårt kalendarium nästa läsår. Det är viktigt för er föräldrar, eleverna och, inte minst, alla som arbetar på Sandaredskolan när vi startar upp i augusti att veta när alla skolans aktiviteter äger rum under läsåret.

Vi håller som bäst på att utvärdera läsåret som gått, vad som var bra och vad som kan bli bättre. I Elevdialog med rektor hade jag och representanter från alla klasser också utvärdering. Till min stora glädje var det fler aktiviteter som varit bra än aktiviteter som kan bli bättre. Det som nämndes på den positiva sidan var, bland annat, att det blivit mycket bättre på toaletterna sedan Elevrådet tog fram regler för dessa och gick runt i klasserna för att förklara reglerna. Många var också väldigt nöjda med sina pedagoger och allt som vi gör i skolan. Det kom också fram saker som behövde förbättras till nästa läsår och en av dessa var ljudnivån i matsalen. Detta ska vi självklart jobba vidare med och redan nu till hösten kommer alla elever i årskurserna 5 och 6 att agera matvärdar enligt ett schema. För mig, som rektor, är det oerhört viktigt att få in barnens kloka synpunkter.

Vi har också hunnit med klassbytardag, där alla berörda elever fått träffa sina nya pedagoger. Våra 60 nya förskoleklasselever var också här denna dag och fick en första inblick hur det är på en stor skola. De blivande eleverna i årskurs 1 fick också träffa sina nya lärare och sina nya klasskompisar.

Som jag meddelade tidigt förra hösten så kommer det att bli nya klasser av våra förskoleklasser inför årskurs 1. Vi har lagt ned ett gediget arbete på att få till så bra klasser som möjligt. Jag vet att det är några föräldrar som inte är helt nöjda med skolans beslut om nya klasser men, oavsett vilka som går i våra klasser, kommer vi att arbeta så att eleverna fungerar ihop.

Nu har också blivande årskurs 7 fått träffa sina nya klasskamrater från Sandhultskolan och Sjömarkenskolan. Även här finns det föräldrar som har synpunkter, vilket man gärna får, men vi som arbetar i skolan har en bred och stor erfarenhet kring nya klasskonstellationer och den blir oftast väldigt bra. Det är inte farligt att få nya klasskompisar och lära känna nya människor. Jag hoppas verkligen att ni föräldrar litar på vår erfarenhet och förmåga även i detta arbete med nya klasser/grupper. Vi arbetar för varje elev utifrån ett helhetsperspektiv!

Ny personal som börjar hos oss…

Vi har glädjen att hälsa Martina Persson och Erik Hjert välkomna till oss. Båda är klasskamrater på lärarhögskolan och tar sin examen nu i dagarna. Martina och Erik fick tjänsterna i konkurrens med tio andra behöriga sökande och kommer att arbeta i klass 1B respektive 1A.

Det var också flera sökande till tjänsten i matematik, no samt teknik i årskurs 5. Vi hälsar Jennie Zettergren välkommen på tjänsten. Jennie kommer närmast från Fritslaskolan, där hon arbetat i flera år. I förskoleklass är det Michaela Pettersson som har fått tjänsten. Michaela kommer att arbeta tillsammans med övriga lärare i förskoleklass samt en del på fritids. Hon kommer närmast från Hestra Midgårdsskolan. I förskoleklass hälsar vi också Susanne Krantz välkommen tillbaka från föräldraledighet. Terese Gunterberg har också varit föräldraledig, men är nu tillbaka och kommer att arbeta med årskurs 4.

Jan-Ivan Evaldsson arbetar redan med trä- och metallslöjd på skolan. Till nästa läsår kommer han att utöka sin tjänst och ansvara för all undervisning.

…och några som tyvärr slutar!

Under våren har Annika Larsson arbetat halvtid hos oss. Annika studerar till specialpedagog och är färdigutbildad till sommaren. Hon har fått en tjänst som just specialpedagog i Ulricehamn och påbörjar denna tjänst redan den 1 juni.

Vi har ytterligare en pedagog som vidarutbildar sig och det är Marita Strandman. Marita är färdig specialpedagog under hösten, men har redan nu fått en tjänst inom sitt kommande yrke i Härryda kommun.

Marita och Annika har varit på Sandaredskolan under många år och vi kommer naturligtvis att sakna deras kompetens.

I bara två år har Mattias Henriksson varit hos oss och förgyllt fritidshemmet. Mattias kommer från Småland, som ni nog hört på hans dialekt, och söker sig tillbaka till sina hemtrakter genom att ha köpt hus i Gnosjö. Mattias hade först intalat sig att pendla mellan Gnosjö och Sandaredskolan varje dag, men vid närmare eftertanke valde han att säga upp sig.

Som vi tidigare berättat så kommer Hans-Åke arbeta med IKT hos oss på Sandaredskolan, Sjömarkenskolan, Bredaredskolan samt Sandhultskolan.

Vi vill önska Annika, Marita, Hans-Åke och Mattias stort lycka till med era kommande uppdrag och vi kommer att sakna er alla!

Vi har också flera duktiga vikarier som arbetar hos oss, både i skolan och på fritids. I dagsläget vet vi inte vilka som kan erbjudas tjänst till hösten och vilka som kommer att erbjudas tjänst på andra skolor. Därför kan vi inte, formellt, tacka av någon i detta brev.

 

Vi söker ny pedagog till fritidshemmet

Då Mattias slutar hos oss letar vi en ersättare. Så känner ni någon duktig fritidspedagog, uppmana gärna denna till att söka till Sandaredskolans fritidshem och den fantastiska verksamheten där.

Sandaredskolans fadderbarn

För ett par veckor sedan kom ett brev från SOS-barnbyar om att vårt fadderbarn Oswin Frances i Malawi återförenats med sina släktingar och inte längre bor i barnbyn. Sandaredskolan har inte tagit sig an något nytt barn i nuläget, men vi får se om det blir aktuellt till hösten. Vill passa på att återigen tacka för den generositet som visats i samband med att vi under många år samlat in pengar till våra fadderbarn i olika SOS-barnbyar. Oswin var det tredje barnet som Sandaredskolan sponsrat.

/Hälsningar Marita Strandman

Glöm inte att anmäla ert skolskjutsbarn

Tekniska förvaltningen, som handlägger skolskjutsansökningar för det kommande läsåret, uppskattar att de saknar 2 000 sådana för våra elever.

Sista ansökan var egentligen i slutet av mars, så de önskar nu få in ansökningarna så fort som möjligt.

Mer information och anmälan finns på.boras.se/skolskjutslänk till annan webbplats

Vid frågor kontakta Skolskjuts@boras.se eller 033- 35 74 00

Skolklimatundersökningen 2017

Det är oerhört roligt att ni föräldrar engagerade er i klimatundersökningen på det sätt ni gjorde. Det var nästan 160 av er föräldrar till elever i F-3 som tog er tid att svara på enkäten. Vill tacka er alla för ert engagemang! Vi har redan börjat analysera resultatet för att se vad vi på Sandaredskolan har för styrkor och utvecklingsområden.

Om ni är intresserade av resultatet är detta publicerat på Sandaredskolans hemsida.

Sandaredskolan – En skola att vara stolt över!

Som rektor över Sandaredskolan är jag oerhört stolt över den verksamheten vi bedriver. Vi har en personalgrupp som medverkar till att alla våra elever ska trivas och få en hög måluppfyllelse. I skolans värld så finns det många utmaningar, så också på Sandaredskolan. Vi har flera elever som inte klarar godkänd nivå i alla skolämnen, vi har elever med speciella behov att tillgodose och vi har elever som utmanar oss socialt. Detta är vi medvetna om och ni ska veta att vi verkligen gör allt vi kan för varenda elev utifrån de förutsättningar vi har. Det är ett helt underbart gäng som jag har förmånen att arbeta med. I detta gäng räknar jag också naturligtvis in vår fantastiska städpersonal, bespisningspersonal, vaktmästeri och, inte minst, elevhälsopersonal. Vi finns där för era barn och Vi gör allt för att era barn ska ha det bäst på Sandaredskolan.

Jag är väl medveten om att alla ni föräldrar inte tycker att vår skola är den bästa utifrån er uppfattning och vad ni får till er av ert barn. Oftast får vi kritiska mejl och kommentarer kring vår verksamhet då jag, som rektor, fattar beslut i olika frågor som rör ert barn. Jag fattar beslut utifrån det regelverk vi, som myndighet, måste fatta och agerar utifrån samma regelverk. Det är inte alltid ni vårdnadshavare håller med mig och, ibland, tycker ni att besluten är helt tokiga. Jag kan dock försäkra er om att jag fattar alla beslut utifrån vad som blir bäst i helheten.

Jämfört med många andra skolor har vi det lugn och trivsamt hos oss, där uppstådda konflikter reds ut. Personalen är inte rädd för att agera och vi blundar inte för något. Hos oss ska alla trivas! Vi har, dessutom, en personalgrupp där de allra flesta har behörighet i de ämnen de undervisar inom. Så visst ska vi vara stolta över Sandaredskolan!


Lite smått och gott…


Torsdagen den 15/6 klockan 17:00 är det skolavslutning. Vi håller till på skolgården som vanligt och vill naturligtvis se så många föräldrar och släktingar som möjligt ta del av klassernas framträdande.

Sommarfritids vecka 28-31Ni har väl anmält om ert barn kommer till fritids under dessa veckor?

Som ni säkert redan vet kommer sommarfritids att bedrivas på Sandaredskolan. Detta innebär att elever från Sjömarkenskolan samt Sandhultskolan kommer till oss. Under dessa veckor kommer det att vara personal från alla dessa skolor och/eller vikarier tillsammans med ferieungdomar.

14 augusti – Ingen ordinarie personal på fritidshemmet

Denna dag kommer all ordinarie personal att vara på utbildning tillsammans. Detta innebär att det inte kommer erbjudas ordinarie personal på fritidshemmet. Vi kommer att boka upp vikarier under denna dag.

Fritids bloggar

Vill påminna er alla om att Sandaredskolans fritids har två bloggar och ni får gärna prenumerera på dessa.

Rektor
Jonas Sahlberg

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-21 13.01
Senast ändrad: 2017-09-08 07.29

Dela sidan: Rektor har ordet

g q n C

p

Kontakt