Meny

Meny

Rektor har ordet

Tänk att nu är terminen redan slut. Hur fort gick inte den? Det har varit en, minst sagt, intensiv höst för både elever och personal. Alla på Sandaredskolan arbetar stenhårt för varje elev och vi gör allt vi kan, utifrån de förutsättningar som ges. Vi har en mycket bra verksamhet och tar hand om alla barn och elever från tidig morgon till sen eftermiddag.

Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla elever som kämpar med att försöka lära sig så mycket som möjligt och att vara en god kamrat varje dag. Ett stort och varmt tack också till all underbar personal som verkligen har den rätta inställningen till sina uppdrag. Jag är en oerhört stolt rektor som är glad över att få arbeta med dessa kompetenta medarbetare. Jag vill också tacka all personal som på andra sätt arbetar för våra barn i skolan. Jag pratar om personalen i köket, städet, vaktmästeriet och elevhälsan. De gör ett helt enastående arbete!

Sist, men inte minst, vill jag tacka er föräldrar för ert engagemang och att ni hör av er till oss i skolan då ni har frågor eller tankar kring verksamheten. Vi uppskattar verkligen er medverkan och det är vi tillsammans som ska se till så att barnen känner sig trygga under alla årets dagar.

Lucia

Vill tacka alla elever i åk 5 som såg till att vi fick en härlig stund med årets luciatåg. Tack också till alla inblandade lärare.

Klass 5A med i ”Vi i femman”

STORT GRATTIS till klass 5A på Sandaredskolan som är en av åtta klasser i hela Sjuhäradsbygden att komma med i de radiosända kvartsfinalerna i ”Vi i femman”. Över lag hade våra femmor mycket goda resultat, vilket är mycket glädjande. Vi önskar klass 5A lycka till inför de stundade kvartsfinalerna som börjar i januari.

Läxläsning/Bonustid

Det har blivit en stor framgångsfaktor med läxläsningen/bonustiden som startade upp i september. Med en trevande inledning med få deltagande elever, så har intresset ökat enormt. Varje eftermiddag använder nära 40 elever möjligheten att läsa läxan eller jobba lite extra på skolan med hjälp av vår duktiga personal.
Läxläsningen har gjorts möjlig genom den statliga satsningen som vi fick ta del av. Tyvärr har de styrande i Stockholm inte gett oss besked om det blir fortsatta medel för denna satsning under 2017. Vi har tagit ett beslut att läxläsningen/bonustiden ska fortsätta precis som nu fram till och med den 3/3 2017. Vi hoppas att vi ges möjlighet att fortsätta verksamheten under hela nästa år.
Jag vill passa på att tacka all personal som gjort det möjligt att ge våra elever denna möjlighet under höstterminen.

Personalförändringar på skolan

Maria Landergren har valt att sluta på skolan för att börja en annan tjänst i Borås stad. Vi tackar Maria för alla år här på Sandaredskolan och önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag.
Vi har anställt Ilija Pejic som vikarie. Ilija kommer att ansvara för bild och teknik i åk 6. Ilija kommer, dessutom, att vara resurslärare i samma årskurs.
Lärare för matematik och no i åk 3-4 har vi, i skrivande stund, inte anställt någon lärare på. Vi håller på att rekrytera, men det är svårt att hitta lämpliga kandidater då alla saknar formell utbildning.

Lite smått och gott…

  • Fritidsverksamheten är i gång som vanligt på vardagarna över jullovet. Ni har väl anmält till personalen om ert barn kommer under dessa dagar?
  • Skolan börjar återigen den 10/1 2017 och alla läser enligt schema. Självklart går skolskjutsarna som vanligt denna dag.
  • Ni glömmer väl inte fritids bloggar:
    viken.moobis.se
    rydet.moobis.se
  • http://www.sandaredsforaldraforening.selänk till annan webbplats

God Jul och Gott Nytt År!

Jonas Sahlberg/rektor

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-21 13.01
Senast ändrad: 2016-12-21 13.04

Dela sidan: Rektor har ordet

g q n C

p

Kontakt