Meny

Meny

Rubinen

På Rubinens fritids går eleverna från åk 1. Vi har 35 st inskrivna elever och pedagogerna Madeleine och Sofia jobbar där.

Pedagogerna har följt gruppen sedan förskoleklass och jobbar för en trygg verksamhet med hjälp av kamratskap, konflikthantering och mycket glädje.

Vi har sedan mitten av ht-14 dagligen jobbat med Grej Of The Day som är mikrolektioner på 5-8 min. Vi pratar om allt från kända personer, platser eller händelser och allt där emellan. Med hjälp av ledtrådar till varje dags ämne kan eleven välja att informationssöka och fördjupa sig på förhand. Vi har märkt att barnen utvecklar många olika färdigheter och kunskaper inom detta, allt ifrån att koppla ihop olika ämnen till att själva söka efter vidare information och ge förslag på ämnen.

En dag i veckan har vi Utedag och går vi iväg från skolgården till utvalt utflyktsmål såsom SAIK-skogen, olika lekplatser eller kanske Vassviken.

Andra aktiviteter vi jobbar med i verksamhet är fritidsmöte där barnen leder och bestämmer dagordning. Till lyckligt lottad, där du som det beskrivs blir lyckligt lottad till en grupp och ska lösa ett problem eller genomföra en aktivitet.

Lgr 11 är grunden för vår verksamhet och med hjälp av Allmänna Råd och kommentarer för fritidshem jobbar vi för att hela tiden utveckla verksamheten och olika förmågor hos eleverna.

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-01 11.10
Senast ändrad: 2016-12-01 11.14

Dela sidan: Rubinen

g q n C

p

Kontakt