Meny

Meny

Internationella resor och kontakter

Bäckängsgymnasiet har många internationella kontakter som på olika sätt märks i våra utbildningar. Här är några exempel:

Utbyte med Tyskland

En tradition sedan 1985 är vårt utbyte med skolan Söderblom gymnasium i Espelkamp, Tyskland. Elever som läser tyska på Bäckäng har möjlighet att bli en av dem eleverna som i större grupp planerar och genomför studieresa till våra vänner i Tyskland samt planerar och tar emot när vännerna sedan besöker oss i Borås. Ojämna år reser elever från Söderblomsgymnasiet till Sverige och jämna år reser Bäckängiterna till Tyskland. Webbplats för Söderblom-Gymnasium i Espelkamplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utbytet är en möjlighet att på plats kunna studera det tyska språket, men även att på nära håll lära känna ett annat land. I utbytet ingår bland annat tid med en tysk värdfamilj, besök i den tyska skolan, en utflykt till en närbelägen tysk stad, samt en landskamp mellan skolorna.

Besök i Espelkamp 2016

Mellan 17-23 september 2016 har årets utbytesresa mellan Bäckängsgymnasiet och Söderblomsgymnasiet i Espelkamp ägt rum. Så nästa år, 2017 kommer våra tyska vänner till oss!

Kulturutbyte med vänskola i Spanien

Bäckängsgymnasiets elever som läser spanska steg 4 har möjlighet att delta i ett kulturutbyte - resa till vänskolan i den valencianska staden Alcoy, Spanien för att leva i en familj och gå i skolan där. De spanska eleverna gör samma sak hos oss.

I december varje år kommer de spanska eleverna hit och i mars åker våra elever ner till dem. Från oss brukar cirka 30 elever och tre lärare åka.

Utbyte med Brasilien inom Naturvetenskapsprogrammet Miljö och hållbar utveckling

Vi har utbyte med ett tekniskt gymnasium i Belo Horizonte i Brasilien, skolan heter Collegio Tecnico, COLTEClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. http://www.coltec.ufmg.br/coltec/

Brasilienutbyte 20 mars - 1 april 2016

Genom Atlas partnerskap har profilen Global framtid/Miljö och hållbar utveckling haft möjlighet att de senaste två åren ha utbyten med skolan Coltec i Belo Horizonte, Brasilien. Under vecka 12 och 13 var det Bäckängselevernas tur att åka till Brasilien. Tio elever ur NA14I har bott hemma hos brasilianska elever och följt deras undervisning. De har också arbetat med sitt gemensamma projekt om hållbar utveckling, vilket varit temat för utbytet. Veckorna har varit rika på upplevelser med allt från studiebesök på ett kooperativ för sopinsamling, aktiviteter för sjuka barn, bergsbestigning, samba, fotboll och vänskap.

Studieresa till Paris 4 - 8 april 2016

24 elever som läser franska steg 4 har åkt iväg på denna studieresa till Paris i sällskap med tre lärare. På schemat finns bland annat: Sacré Coeur, Place du Tertre, Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs Elysées, Place de la Concorde, Musée du Louvre, La Sorbonne, Jardin du Luxembourg, Versailles. Hoppas att ni får en underbar vecka med berikande upplevelser och mycket ny kunskap!

p

Kontakt

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-12 17.17
Senast ändrad: 2017-04-21 12.48

Dela sidan: Internationella resor och kontakter

g q n C

Telefon
Växel: 033-35 70 00

E-post
boras.stad@boras.se

Öppettider
Måndag–torsdag: 7.30–17.00
Fredag: 07:30–16:00

Postadress
Borås Stad
501 80 Borås

Besök oss
Stadshuset: Kungsgatan 55

Kontaktinformation till våra verksamheter

Kartalänk till annan webbplats

Organisationsnummer
212000-1561

Om webbplatsen

Synpunkter och felanmälan
Dina synpunkter på våra tjänster och verksamheter hjälper oss bli bättre.

Du kan också felanmäla problem på våra parker, gator med mer.

Telefon
Växel: 033-35 70 00

E-post
boras.stad@boras.se

Öppettider
Måndag–torsdag 07.30–17.00
Fredag 07:00–16:00

Postadress
Borås Stad
501 80 Borås

Besök oss
Stadshuset: Kungsgatan 55

Kontaktinformation till våra verksamheter

Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Synpunkter och felanmälan
Dina synpunkter på våra tjänster och verksamheter hjälper oss bli bättre.

Du kan också felanmäla problem på våra parker, gator med mer.

Organisationsnummer
212000-1561

p

Kontakt