Meny

Meny

Färdighetsprov för sökande till estetiska programmet

Blivande elever som söker till vårt estetiska program med inriktning Musik, Creative dance performance eller Teater och film kallas till färdighetsprov 28 februari. Om ansökan sker under omvalsperioden är färdighetsprovet den 30 maj 2017.

​Elever som valt det estetiska programmet

  • Musik
  • Creative dance performance
  • Teater och film

kallas till färdighetsprov 28 februari, 2017.

Omvalsperioden är mellan 18 april - 15 maj 2017. De elever som väljer det estetiska programmet under omvalsperioden kallas till färdighetsprov 30 maj, 2017.

Om du får förhinder att göra färdighetsprovet så anmäler du det till Bäckängsgymnasiets reception på telefon 033-35 79 40.

Musik

Provet består av en teoretisk och en praktisk del. Du får spela/sjunga ett valfritt stycke och ett obligatoriskt. Det obligatoriska stycket får du med kallelsen. Önskar du komp (piano eller gitarr) till det valfria stycket måste du skicka noter och/eller ackordanalys till oss senast en vecka före provet. Du får även använda dig av inspelat komp om du så önskar. På den teoretiska delen testar vi dina kunskaper i rytm, gehör och notkännedom. Vid provtillfället ska du även lämna en beskrivning av dig själv och din bakgrund (till exempel spelat i band, tagit lektioner etcetera). I beskrivningen ska du även tala om varför du söker till estetiska programmet. Beskrivningen gör du i förväg och lämnar till oss under provdagen.

Creative dance performance

Vi startar med en gemensam uppvärmning och improvisation, sedan arbetar vi kort med stilarna street, klassisk balett och jazz. Du ska själv ha förberett ett danssolo som får vara minst 30 sek och max 1 min. Du väljer själv dansstil och musik. Ta med egen musik. Möjlighet att koppla in mp3-spelare och telefoner finns. Omklädningsrum och dusch finns. Vi avslutar med intervju. Ta med lämpliga träningskläder.

Teater och film

Provet består av tre moment: Du ska gestalta/framföra en av de tre obligatoriska monologerna. Texterna/ monologerna får du med kallelsen. Du ska läsa/framföra en dikt som du själv valt och förberett. Monologen och dikten du framför ska du kunna utantill! Du kommer också att delta i olika gruppövningar då du måste vara ombytt. Tag med träningskläder! Allt du framför ska vara på svenska.

Proven kan ge maximalt 40 extra poäng till ditt meritvärde.

Kallelse till färdighetsprov skickas ut cirka två veckor före provtillfället.

För sökande till Musik respektive Teater och film medföljer även instruktioner med kallelsen.

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-08 16.16
Senast ändrad: 2017-10-16 12.29

Dela sidan: Färdighetsprov för sökande till estetiska programmet

g q n C

p

Kontakt