Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 13:2019:12 | Sista ansökningsdag: 2019-11-03

Planarkitekt, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Med mer än 110 000 invånare är Borås landets trettonde största kommun och stor nog för ett brett utbud av nöjen, kultur och service. Samtidigt finns allt inom bekvämt avstånd. Det goda läget och högskola i city gör staden attraktiv för såväl boende som näringsliv. Med väl utvecklad kollektivtrafik vävs Borås samman med Göteborg och Jönköping till en arbetsmarknadsregion. Mycket positivt har hänt i Borås och många stora utmaningar återstår. Samhällsbyggnadsförvaltningen har en viktig roll i denna utveckling. Förvaltningen har ca 80 medarbetare och ansvarar bland annat för bygglov, detaljplaner, kartor, mätning och kommunalt lantmäteri. Du kommer att vara en del av plan- och bygglovavdelningen, där vi är drygt 25 personer som arbetar i ett prestigelöst och öppet klimat.

Plan- och bygglovsavdelningen arbetar i förvaltningens huvudprocesser: detaljplan, tillstånd och tillsyn.

Din nästa arbetsplats

Vill du vara med och utveckla staden tillsammans med oss? Nu söker vi en planarkitekt!

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Efterfrågan på mark för bostäder och verksamheter är mycket stor och Borås Stad står inför stora och spännande utmaningar. Vi jobbar just nu med ett flertal utmanande projekt såsom flera stadsförtätningsprojekt, omvandling av centrala industriområden samt utveckling av stadens urbana stråk. Nu söker vi en planarkitekt som vill vara med och utveckla staden tillsammans med oss.

Är du en kreativ planarkitekt med ett brinnande intresse för stadsutvecklingsfrågor så kan vi erbjuda ett stimulerande arbete hos oss. Vårt ansvar är att serva staden med innovativa detaljplaner och program för en växande stad. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att upprätta detaljplaner tillsammans med kollegor inom kommunen, berörda exploatörer och allmänheten. Som planarkitekt är du projektledare för de planer och program som du handlägger och ansvarar för att driva planprojekt framåt i nära samarbete med representanter från andra förvaltningar internt och privata intressenter. Samtidigt ska du vara med och utveckla planenhetens verksamhet framåt och vara stöd åt dina kollegor vid behov.

Du som söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom fysisk planering, arkitektur eller motsvarande. Arbetslivserfarenhet inom kommunal samhällsplanering är meriterande.

Borås Stads alla medarbetare har ett gemensamt uppdrag: att underlätta och förbättra människors vardag. För att åstadkomma detta på absolut bästa sätt måste allt ledarskap och medarbetarskap präglas av tillit. Vi är ett arbetslag som arbetar mot gemensamma mål. Det förutsätter ett resultatinriktat och förtroendefullt arbetssätt mot kollegor, politiker och allmänhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Michaela Kleman, avdelningschef
Telefon: 033-35 85 72

Jonatan Westlin, facklig företrädare för SACO
Telefon: 033-35 85 07

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter erbjuder vi dig personalförmåner i form av friskvårdsbidrag och fria bad.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-11-03.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-09-27 13.58

Ändrad av:

p

Kontakt