Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 21:2019:14 | Sista ansökningsdag: 2019-10-27

Personal till Öppen ungdomsverksamhet, Fritids- och folkhälsoförvaltningen

Vi söker dig som är övertygad om att den Öppna ungdomsverksamheten har en viktig funktion som mötesplats för unga där verksamheten stimulerar till och stödjer aktiviteter som bygger på ungas eget aktiva engagemang och ansvarstagande.

Öppen ungdomsverksamhet har en bred målgrupp. Genom ett främjande och normkritiskt förhållningssätt som bygger på en positiv människosyn förverkligar vi verksamhetens ledord: trygghet, jämställdhet och delaktighet. Vi tar hjälp av olika metoder och arbetssätt som tillämpar och stärker barns och ungas rättigheter.

Öppen ungdomsverksamhet inom Borås stad finns på flera arenor som fritidsgård, skolor och andra mötesplatser vilket gör uppdraget roligt och omväxlande med många kollegor och kontaktytor. Vi har ett omfattande internationellt arbete. Bland annat har vi europeiska volontärer som arbetar i verksamheten.

I verksamheten tillämpas ett rättighetsbaserat arbetssätt och det trygghetsfrämjande arbetet sker genom ett systematiskt arbete med våldsprevention.

Din nästa arbetsplats

Du arbetar i den öppna ungdomsverksamheten med att stötta och stimulera barn och unga i deras fritidsaktiviteter. Du är med och skapar möjligheter för unga att planera och genomföra aktiviteter. Dokumentation och uppföljning av verksamheten är en viktig del av arbetet.

Din anställning

Anställningsform: Allmän Visstidsanst på deltid. Tilltärde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Du tillämpar och utvecklar arbetet med jämställdhet, normkritik och våldsprevention tillsammans med kollegor och besökare. Alla medarbetare har en viktig roll i verksamhetens utveckling.

Du som söker

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som fritidsledare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt dokumenterad erfarenhet av att arbeta med unga.

Du har kunskap om, och kan tillämpa ett normkritiskt och genusmedvetet arbetssätt och du har metoder för att främja ungas inflytande och delaktighet. Utifrån en positiv syn på barn och ungas förmåga jobbar du coachande och bidrar till engagemang. Du kan planera, genomföra och följa upp uppdrag, aktiviteter och projekt.

Du är prestigelös och har en god förmåga till självreflektion. Du är van vid självständigt arbete, kan ta egna initiativ. Du har lätt för att samarbeta och knyta kontakter med människor och förmåga att skapa samverkan mellan olika aktörer. Du är en positiv förebild för barn, unga och kollegor.

Du är kommunikativ och uttrycker dig på ett sätt som är lätt att förstå i både tal och skrift och känner dig bekväm med att leda och tala inför små och stora grupper samt har vana av att kommunicera via sociala medier.

Meriterande:
Andra språk än svenska och engelska, särskilt dari, farsi, somaliska, arabiska, tigrinja eller finska
Internationellt arbete
Kulturverksamhet
Föreningskunskap
Icke-formellt lärande
B-Körkort

Övrigt:
I arbetet ingår tjänstgöring både dag- och kvällstid samt helger.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Per Gusténius, enhetschef
Telefon: 0766-230766

Tina Brodin, verksamhetschef
Telefon: 0768-885665

Simon Erlandsson, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 033-357705

Borås Stad lägger stor vikt vid ett förhållningssätt som bidrar till en god arbetsmiljö och uppmuntrar till en aktiv livsstil genom friskvårdsbidrag, fria bad vid kommunens badanläggningar och aktiviteter genom personalklubben MerKraft samt tillämpning av rökfri arbetstid.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-10-27.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-09-27 13.58

Ändrad av:

p

Kontakt