Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 23:2019:87 | Sista ansökningsdag: 2019-10-27

Förskollärare till Hässlegårdens förskola, Galaxen, Förskoleförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Vi söker dig som vill vara med och tända stjärnögon i vår Galax!

Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med kompetenta kollegor, skapa en helhet av omsorg, utveckling och lärande! Vi söker dig som tillsammans med barnen på Galaxen vill utforska och erövra omvärlden och på så sätt skapa förutsättningar för det livslånga lärandet.

Barn, vårdnadshavare och pedagoger på Galaxen ska känna glädje, trygghet och trivsel. Vi tror på det kompetenta barnet och tillsammans utformar vi en förskoleverksamhet som utmanar och stimulerar nyfikenhet, utveckling och lust att lära. På Galaxen har vi ett språkutvecklande arbetssätt med fokus på samspel och kommunikation. Vi vuxna är nära och tillsammans med barnen för att kunna se och spinna vidare på det som fångar deras intresse! De skapande processerna samt miljön som den tredje pedagogen är hörnstenar i vår verksamhet. Vi lär ständigt av och med varandra och har alltid barnets bästa som utgångspunkt! Varje vecka träffas pedagoger i tvärgrupper för att utveckla verksamheten vidare utifrån våra fokusområden.

Galaxens förskolor ligger i ett mångkulturellt område. Vi har ett fantastiskt läge med närhet till allt från stadens utbud av kultur, 4H-gård och bibliotek men också till skog och fina grönområden. Hos oss finns möjlighet att arbeta antingen på en lite större förskola med 120 barn eller en lite mindre förskola med ca 30 barn.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Din arbetsuppgift är att tillsammans med ditt arbetslag skapa bästa möjligheter för barns lärande. Ni planerar, genomför, reflekterar kring och vidareutvecklar verksamheten enligt gällande styrdokument. Som pedagog är du engagerad, nytänkande och ser leken som ditt främsta verktyg för det livslånga lärandet. Du skapar förutsättningar för hållbar utveckling och begrepp som undervisning, demokrati och inkludering är viktiga i ditt arbete.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har lätt för att samarbeta, men kan även arbeta självständigt och vill vara delaktig i att utveckla verksamheten. Du har ett engagerat och positivt förhållningssätt till alla du möter och medverkar därmed till förtroendefulla relationer. Du ser möjligheter med att utifrån ett interkulturellt förhållningssätt arbeta i ett mångkulturellt område.

Du som inte fått ut din legitimation eller tar din examen under hösten är också varmt välkommen att söka tjänsterna. Till dess att du kan uppvisa legitimation är anställningen tidsbegränsad.

Intervjuer sker fortlöpande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Marie Sandelin, rektor
Telefon: 033-35 53 82

Sofia Svensson, biträdande rektor
Telefon: 0734-32 81 47

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-10-27.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-09-27 13.58

Ändrad av:

p

Kontakt