Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 23:2019:88 | Sista ansökningsdag: 2019-10-27

Förskollärare till Marklandsparkens förskola, Förskoleförvaltningen

Din nästa arbetsplats

För dig som vågar, vill och kan, kom och arbeta med oss!

Ser du förskolläraryrket som ett av de viktigaste yrken? Är du inspirerad av att arbeta i en utvecklande miljö tillsammans med barn och arbetskamrater? Vi söker dig, som liksom oss, vill sprida glädje, utveckling och ha roligt på arbetet! Få den stora förmånen att få vara en deltagare och aktör i barnens förunderliga värld. Där vi vill erbjuda en förskola med språkstimulerande upplevelser att utforska utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt.

Marklandsparkens förskola öppnade maj 2019. I närområdet finns både grönområden, skog, livsmedelsaffärer, torg, lekplatser, nybygg aktivitetspark med stadsodling, bibliotek, och en 4H-gård samt bra bussförbindelser till ex stadsbiblioteket, kulturhuset och stadsparken. Förskolan byggdes med karaktär och hög standard, en interkulturell förskola med språk från världens alla hörn. Här har vi hämtat inspiration från många olika länder i arkitekturen. När man kommer till Marklandsparkens förskola ska man känna stolthet! Förskolan är byggd i två plan och finns plats för ca 120 barn fördelat på 8 hemvister. Förskolans utemiljö är stor och är utformad utifrån en Vi-känsla där alla barn får möjlighet att möta en och samma gård som är utmanande med många olika lekmöjligheter där barnens nyfikenhet, lust att lära är i fokus.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 6 januari 2020 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vill Du vara med och utveckla en nystartad förskola, påverka och sätta grunden för den fortsatta verksamheten tillsammans med chef, kollegor och barn? Vi söker dig som har ett tydligt barnfokus, detta återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen med mötet med barnen. Att du är en närvarande pedagog som är engagerad, modig, positiv, nyfiken och har förmåga att se varje barn som en individ utifrån dennes förutsättningar. Att du vill upptäcka mångkulturella möten tillsammans med barn, pedagoger och vårdnadshavare i ditt dagliga arbete. Vi vill att hemvisterna skapar miljöer utifrån tankar såsom rum i rummen där vi kan utmana barns möte med olika material och sinnesupplevelser. Där den fysiska och psykiska miljön skall skapa känslan av trygghet hos alla som vistats i förskolan.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Vi ser att varje pedagog har sina personliga styrkor, baserat på erfarenhet, kunskap och intresse och använder sig av detta för att väcka nyfikenhet och stimulera varje barns lärande, där barns inflytande står i fokus. Tillsammans med barnen och övriga pedagoger planerar, genomför, undervisar, analyserar, utvärderar och utvecklar du verksamheten med utgångspunkt i förskolans styrdokument. Vi ser den pedagogiska dokumentationen som ett verktyg och som ett led i vår systematiska kvalitets arbete där vi reflektera över och utvärdera utvecklingen och lärandeprocesserna i verksamheten på kvalitetssäkerts arbetssätt. Vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter i det kollegiala lärandet, på så sätt ges möjlighet till utveckling både kollegialt och grupp. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. På Marklandsparkens förskola ser vi olikheter som en styrka som är positivt och berikande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Hannah Rydén, rektor
Telefon: 033-35 83 42

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83

Se och läs gärna mer om oss på Instagram: marklandsparkensforskola

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-10-27.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-09-27 13.58

Ändrad av:

p

Kontakt