Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 27:2019:13 | Sista ansökningsdag: 2019-11-17

1:e socialsekreterare, Arbetslivsförvaltningen

Vill du jobba på en förvaltning som arbetar för att de individer som står långt från ordinarie arbetsmarknad ska känna en meningsfull vardag? Nu har du möjlighet att bli en del av Arbetslivsförvaltningen! Vi samlar Borås Stads arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd. Vår strävan är att ha lägst antal försörjningstagare i jämförelse med andra städer i Borås storlek. Vi har cirka 200 anställda och ansvarar för samt finansierar mer än 600 personer anställda i arbetsmarknadsåtgärder. Vi jobbar mot målet att vara den Arbetslivsförvaltning som andra kommuner i Sverige vill jämföra sig mot och lära av. Förvaltningen innefattar försörjningsstöd, arbete med relations- och hedersvåld, en omfattande arbetsträningsverksamhet, Jobb Borås samt Boråsregionens Etableringscenter. Arbetslivsförvaltningen har även ett särskilt ansvar för integrationsfrågor i Borås Stad samt nationella minoriteter, Finskt förvaltningsområde och Personliga ombud. Sök till oss idag!

Din nästa arbetsplats

Vår filosofi är att förändring sker i mötet med människan. Och på Försörjningsenheten jobbar vi med just det - förändringsarbete mot egen försörjning. Under snart ett decennium har vi utvecklat en unik arbetsmetod där dessa möten är en stor del av vår framgång. Hos oss trivs och arbetar socialsekreterare som tror på idén att människor själva vill känna att de kan hantera och skapa en sund relation till sin ekonomi. Enheten leds av tre enhetschefer och består av totalt 57 medarbetare; 1:e socialsekreterare, socialsekreterare, handläggare och socialassistenter.

Nu söker vi en 1:e socialsekreterare till ett av våra team!

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Vikariat till och med 2021-01-31 med möjlighet till förlängning.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som 1:e socialsekreterare kommer du utgöra ett aktivt, tillgängligt och yrkesmässigt stöd för socialsekreterarna i det dagliga arbetet som myndighetsutövare inom socialtjänsten. Du stöttar medarbetarna i handläggning av ärenden, bedömningar och beslutsfattanden och genom ett coachande förhållningssätt skapar du förutsättningar för en trygg och hållbar arbetsmiljö. I rollen har du ärendehandledning både enskilt och i grupp. Som 1:e socialsekreterare deltar du även i olika typer av utvecklingsuppdrag. Du kommer även att samverka med andra aktörer, både internt och externt, samt delta i olika former av utvecklingsprojekt. Du kommer att ingå i Försörjningsenhetens ledningsgrupp.

Du som söker

Krav för tjänsten är att du är utbildad socionom samt har dokumenterad erfarenhet av att jobba i arbetsledande position. Ytterligare krav är att du har erfarenhet av myndighetsutövning utifrån SoL, och rollen ställer krav på gedigen kunskap kring de juridiska aspekter som är gällande inom ramen för uppdraget. Du har också erfarenhet av samverkansarbete.

Du är en person som har förmåga att skapa engagemang och delaktighet i en arbetsgrupp. Du har ett coachande förhållningssätt som innebär att du strävar efter målsättningen att medarbetarna ska bli självständiga i sitt yrkesutövande. I rollen som 1:e är det viktigt att du har fallenhet för att uttrycka dig i tal och skrift, samt är flexibel och pedagogisk i ditt sätt att uttrycka dig så att du når fram med din kunskap till andra.

Du agerar professionellt och driver de frågor som du ser är viktiga för verksamheten. Då rollen innebär arbetsledning är det en förutsättning att du har god förmåga att självständigt och flexibelt kunna prioritera och genomföra arbetet. Denna förmåga gör att du även kan stötta medarbetarna att upprätthålla god struktur i sitt arbete.

Du är målinriktad och ser mål som en förutsättning och drivande faktor i det dagliga arbetet, samt har förmåga att följa upp och utvärdera. Eftersom du samverkar med både medarbetare, klienter samt externa och interna samverkanspartners, är det av stor vikt att du är en person som fokuserar på att bygga goda relationer.

Vi avser att kalla sökande löpande under ansökningstidens gång, så vänta inte med att skicka in dina ansökningshandlingar. Vi ser framemot att träffa vår nya kollega!

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Mejrima Ajredini, enhetschef
Telefon: 033-35 38 22

Annika Samuelsson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0768-88 70 93

Anette Rundström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 32 24

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-11-17.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt