Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 26:2019:29 | Sista ansökningsdag: 2019-12-01

Fältsekreterare, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Är du en öppen och utåtriktad person som är bra på att skapa förtroendefulla relationer? Är du trygg i dig själv och har förmåga att vara tydlig och sätta gränser? Gillar du att samverka med andra och samtidigt beredd att ta stort eget ansvar och driva frågor och processer? Då kan du vara den vi söker!

Din nästa arbetsplats

Fältverksamheten i Borås Stad består av sex fältsekreterare och vi söker nu en vikarie som vill ingå i vårt team år 2020. Arbetet inom fältverksamheten sker främst på gruppnivå och som en tidig insats i ett förebyggande arbete. Genom kontaktskapande och kartläggande arbete identifieras mål för vidare förändringsarbete. Målgruppen innefattar främst åldrarna 10-16 år.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tjänsten är ett föräldravikariat under år 2020 med tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet bedrivs i ungdomarnas olika miljöer såväl dag som kväll, vardag som helg. Ett fokusområde är att bedriva uppsökande verksamhet på internet via olika forum, vara aktiv på sociala medier samt driva Fältgruppens chatt för ungdomar. Arbetet består även i att hålla i riktade stödgrupper till ungdomar med sociala problem, samt att vara den part inom socialtjänsten som är väl förtrogen om ungdomars villkor och kan förmedla detta i olika sammanhang. Frågor som jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter står högt upp på vår agenda och i allt vårt arbete har vi ett normkritiskt och våldspreventivt perspektiv.

Du som söker

Vi vill att du som söker är socionom, socialpedagog eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska vara duktig på att formulera dig i tal och skrift. Du ska tycka om att arbeta i ungdomsmiljöer och tycka att det är spännande med nya situationer. Erfarenhet av uppsökande arbete eller arbete med ungdomar är meriterande, likaså kunskaper i uppsökande arbetet på internet och inom sociala medier. Körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Helena Millberg, enhetschef
Telefon: 033-353425

Annika Samuelsson, facklig företrädare för SACO-rådet
Telefon: 033-357093

Hasse Brännmar, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-358556

Välkommen att söka ett spännande och utmanande arbete fullt av möjligheter!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-12-01.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt