Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 18:2019:14 | Sista ansökningsdag: 2019-11-28

Miljöinspektör, Miljöförvaltningen

Miljöförvaltningen, som har cirka 70 medarbetare och är indelad i fem avdelningar, arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Vision 2025. Genom tillsyn och prövning, miljöövervakning, kommunikation, rådgivning och samverkan stödjer vi det miljö- och hälsoskyddsarbete som sker inom kommunen, hos företag, i organisationer och som görs av enskilda. I förvaltningens uppdrag ingår också att stödja konsumentintressena och uppmuntra hållbar konsumtion genom att erbjuda energi-, klimat-, konsumenträtts-, budget- och skuldrådgivning.

Din nästa arbetsplats

Vi som jobbar här på din nästa arbetsplats ser framemot att ha just dig som vår kollega.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare

Dina arbetsuppgifter

Som miljöinspektör kommer du ingå i flera team som arbetar med tillsyn, prövning, rådgivning och information inom hela miljöbalkens områden, i huvudsak inom miljöfarliga verksamheter och hälsoskydd. Det gör att vi kan erbjuda en bredd i arbetsuppgifter och områden. Vi arbetar med tematillsyn som innebär att avdelningen tillsammans i olika grupper genomför den del av tillsynen som är på årlig basis. Hos oss får du får möjlighet att arbeta med både miljöskydd och hälsoskydd på en avdelning som präglas av helhetstänk, laganda och professionalism.

Du som söker

För tjänsten krävs att du har naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har gått tillämpad miljörätt, minst 15 hp samt har erfarenhet av tillsyn av miljöfarliga verksamheter och hälsoskydd. Vi ser det som viktigt att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom på miljö- och hälsoskyddsområdet samt har god kännedom om aktuell miljölagstiftning och dess tillämpning. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi behöver dig som har förmåga att självständigt planera, strukturera och genomföra ditt arbete och aktivt deltar i att utveckla verksamheten. Din förmåga att ta ansvar för både individuella uppdrag som gruppens gemensamma mål och resultat är viktig för oss. Du behöver tycka om att möta människor, vara lyhörd och bidra till god arbetsmiljö. Du har lätt för att samarbeta och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och vågar fatta beslut. Du är tydlig och uttrycker dig väl i tal och skrift och är van att arbeta i ärendehanteringssystem.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Mirjam Keskifrantti, avdelningschef
Telefon: 033-35 30 09

Johan Linderstad, facklig företrädare för Naturvetarna
Telefon: 033-35 30 41

Intervjuer kommer att ske löpande under tiden så tveka inte att skicka in din ansökan direkt.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-11-28.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt