Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 22:2019:23 | Sista ansökningsdag: 2019-12-27

Museitekniker, Borås museum, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. De kulturhistoriska museerna är organiserade i Kulturförvaltningen och ansvarar för verksamheterna Textilmuseet och Borås museum.

Borås Museum i Ramnaparken utgör en rik upplevelsemiljö med ett spännande samspel mellan park, byggnader och museum. Museet har 14 historiska byggnader från olika delar av Borås och Sjuhäradsbygden samlade till ett friluftsmuseum. Verksamheten är öppen sommartid men presenterar program, visningar och projekt under hela året. Museet är en bas för lokal kulturhistoria och lärande, en mötesplats för handens kunskap och en arena för slöjd och kreativitet.

Textilmuseet är Nordens arena för textil med inriktning på mode, design, konst, industri, kunskapsproduktion och innovativ textil. Det är ett resurscentrum för alla som vill utveckla det textila arvet och varje år presenteras högkvalitativa utställningar, program och visningar för både allmänhet och skola.

Din nästa arbetsplats

Samtliga medarbetare vid Borås museum arbetar med förmedling av kulturarvet genom exempelvis visningar och utställningar.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i ett team om 4 tekniker vid De kulturhistoriska museerna, vilka samverkar kring byggnation av museernas tillfälliga utställningar i samarbete med intendenter och annan personal.

Denna tjänst är särskilt inriktad på Borås museums verksamhet. En viktig del av arbetet rör friluftsmuseet med kontinuerlig skötsel och underhåll av de historiska byggnaderna. Tillsammans med antikvarie och förvaltare planeras byggnadsvårdsinsatser samt hur dessa ska utföras och prioriteras.

Teknikertjänsten har stor del i museets olika evenemang, iordningställande av lokaler och teknik samt arbetar också praktiskt med museernas kulturhistoriska samlingar tillsammans med övriga tekniker och samlingsintendenterna. Personalen på museerna arbetar alltid för lokalsamhället, skapar samarbeten och är engagerade i processer för att sammanlänka dåtid med samtid och framtid. Personalen förstår även vikten av att lämna museibyggnader ibland och kliva ut i det offentliga rummet för att möta ny publik. Schemalagd arbetstid, kvälls- och helgarbete vid båda museerna ingår.

Du som söker

Vi söker en person med dokumenterad erfarenhet av att arbeta med traditionella metoder och material förknippade med byggnadsvård. Utbildning inom och/eller praktiskt dokumenterad erfarenhet av byggnadsvård är ett krav. Hantverksutbildning inom byggnadsvård är meriterande. Vi vill att vår nya kollega ska vara uppgiftsorienterad och planerad, utåtriktad och en initiativrik samt ha lätt för att skapa goda relationer och tycka om att arbeta med och för museernas besökare. Det är även viktigt att man kan driva byggnadsvårdande arbete på egen hand.

Vi vill att vår nya kollega ska vara uppgiftsorienterad och planerad, utåtriktad och en initiativrik samt ha lätt för att skapa goda relationer och tycka om att arbeta med och för museernas besökare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Ulrika Kullenberg, verksamhetschef
Telefon: 033-35 89 52, 0768-88 89 52

Annika Wihl, facklig företrädare för Vision
Telefon:

Catarina Ingemarsson, facklig företrädare för DIK
Telefon:

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella kollegor erbjuds du bra personalförmåner i form av friskvårdbidrag, fria bad och besök på friluftsgårdar, samt möjligheter att delta i vår personalklubb Merkrafts uppskattade aktiviteter och arrangemang. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-12-27.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt