Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 28:2019:70 | Sista ansökningsdag: 2019-11-20

Aktivitetssamordnare vikariat, Vård- och äldreförvaltningen

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg och service, likväl som hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv var dag. Förvaltningen består av ca 2 200 medarbetare.

Tillsammans utför vi ett meningsfullt arbete med fokus på dem som vi är till för. Genom ett gott samarbete med ständiga förbättringar främjar vi också en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.

Din nästa arbetsplats

Vård-och äldreförvaltningen har ett uppdrag som innebär ett proaktivt arbete med seniorers hälsa. Ett led i detta är det strategiska arbete som pågår i staden där stort fokus läggs på hälsofrämjande insatser för stadens seniorer. I Vård-och äldreförvaltningen bedrivs en del av detta arbete inom verksamheten för Förbyggande där våra Öppna mötesplatser för seniorer ingår som en naturlig del.

För mer info om våra Öppna mötesplatser för seniorer besök gärna; https://www.boras.se/omsorgochstod/aldre/motesplatser

Vi söker nu en vikarierande aktivitetessamordnare då en av våra medarbetare går på föräldraledighet. Vikariatet är på 6 månader med möjlighet till förlängning.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

I rollen som aktivitetssamordnare samordnar du aktiviteter för seniorer och frivilliga på någon av våra öppna mötesplatser. Då vi eftersträvar en ständig utveckling så kommer du att behöva tänka nytt, planera, strukturera och marknadsföra både befintliga och nya aktiviteter. Att aktivt leda och delta i aktiviteter samt medverka till den sociala samvaron med besökarna ingår som en naturlig del i tjänsten. En viktig uppgift för aktivitetssamordnaren är att motivera seniorer till att delta på aktiviteter samt frivilligarbete i samband med aktiviteterna.

Borås Stads öppna mötesplatser går mot en utveckling där aktivitetssamordnarna behöver arbeta mer mobilt och flexibelt, detta för att nå fler seniorer på fler arenor än tidigare, såväl dagtid som kvällar och helger. Bakgrunden till det nya arbetssättet är att seniorer har andra fritidsvanor idag och att detta kräver en större mångfald av utbud, detta för att möta seniorers breddade intresseområden. Målet är att verksamheten, som vänder sig till målgruppen 65 år och uppåt, ska bli bättre på att möta seniorer där de befinner sig. Detta kräver god samverkan med annan kommunal verksamhet, föreningar och organisationer.

Tjänsten erbjuder dig varierande arbetsuppgifter och en möjlighet att göra skillnad. Varje dag.

Resor och obekväma arbetstider kan förekomma.

Du som söker

För detta vikariat ser vi eftergymnasial fritidsledarutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt som starkt meriterande, likväl som utbildning och kurser inom hälsa.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med innehåll, upplägg och samordning av gruppaktiviteter, gärna med inriktning mot vuxna/seniorer. Har du inte denna erfarenhet så kräver vi att du har fritidsledarutbildning eller motsvarande. Yrkeserfarenhet inom hälsofrämjande aktiviteter i olika former krävs, likväl som god fysik förmåga.

Vikariatet förutsätter att du har ett salutogent synsätt med stort fokus på att stärka och bibehålla det friska.

Körkort och datavana krävs.

Som person är du initiativrik, handlingskraftig och har förmåga att entusiasmera och engagera människor. Ett gott bemötande är en av de viktigaste delarna i vår verksamhet.

Arbetet innebär till stor del att du ska kunna arbeta självständigt men även ha förmåga att samarbeta med olika samarbetspartners. Vidare krävs det att du är flexibel och serviceinriktad. Är du dessutom kreativ så kommer du att lyckas extra väl i denna roll.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Linda Svensson Perlstedt, enhetschef
Telefon: 033-35 80 24

Lena Sänd, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 033-35 77 05

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, rabatterat pris på Västtrafiks årskort och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-11-20.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt