Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 2522:2019:23 | Sista ansökningsdag: 2019-11-30

Lärare i engelska till Introduktionsprogrammet, Almåsgymnasiet

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Din nästa arbetsplats

Almåsgymnasiet erbjuder utbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Fr o m HT 2019 är Almåsgymnasiet ansvarig även för delar av Introduktionsprogrammet och Slussverksamheten för nyanlända ungdomar i gymnasieåldern. Eleverna inom dessa verksamheter undervisas enligt grundskolans ämnesplaner med målet att uppnå behörighet till ett nationellt gymnasieprogram.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 7 jan 2020, eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Dina arbetsuppgifter

Ansvara för undervisning i grundskolans Engelska på Introduktionsprogrammet. I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att kontinuerligt följa upp elever och genomföra utvecklingssamtal.

Undervisningen planeras, genomförs och efterarbetas utifrån formativa perspektiv. Samarbete med övriga lärare både i ämnesgruppen och i programlaget är en självklarhet.

I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande.

Du som söker

Lärarlegitimation/kompetens för undervisning i ämnet Engelska framför allt för grundskolans senare år. Behörighet för gymnasiets kurser i motsvarande ämnen är meriterande.

Stort fokus läggs på personlig lämplighet. En väl utvecklad förmåga att individualisera undervisningen utifrån elevens skolbakgrund och förutsättningar är grundläggande för att kunna hantera arbetets mångfacetterade karaktär.

God digital kompetens är meriterande, då undervisningens planering samt innehåll annonseras via skolans digitala lärplattform.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Enikö Mihai, gymnasiechef
Telefon: 0768-88 77 90

Kristina Brink, rektor
Telefon: 0768-88 77 92

Anders Mases, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033 35 76 83

Ann Ståhlbrand, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 033 35 76 83

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: https://www.boras.se/arbete/arbetahososs/borasstadsomarbetsgivare/formaner.4.5df90ad9157ccec3ebcacc31.html

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås. https://www.boras.se/download/18.4e3badd615ce053a86b64062/1498560342622/Bildningsstaden.pdf

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-11-30.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt