Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 26:2019:31 | Sista ansökningsdag: 2019-12-08

Socialsekreterare IFO Unga Vuxna, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Hej socialsekreterare! Får du en skön känsla i kroppen och trivs i en arbetsmiljö där man på ett öppet och prestigelöst sätt löser sina uppgifter tillsammans med kollegor? Då bör du fortsätta läsa! Vi är ett gäng socialsekreterare som känner ett stort engagemang för de personer vi möter i vårt arbete och nu
söker vi en ny kollega till vårt team!

IFO Unga Vuxna arbetar med att utreda och bevilja bistånd till unga vuxna (18-25 år) som har en missbruksproblematik. För våra klienter finns ofta även annan problematik, som psykisk ohälsa, hemlöshet eller kriminalitet. Vi är en arbetsgrupp med åtta socialsekreterare, där tre av oss jobbar vid mottagningsenheten. I verksamheten har vi gott stöd av enhetschef, metodhandledare och socialassistent. Vi har ett gott samarbete med både interna och externa samverkansparter, vilket vi värdesätter högt och ser som en förutsättning för ett framgångsrikt socialt arbete. Att hålla en hög professionell nivå där det finns en tydlighet i myndighetsutövningen är också något som präglar vår verksamhet. Vi arbetar i ljusa och trivsamma lokaler i centrala Borås.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen är i en omfattande utvecklingsresa, där vi satsar på att kompetensutveckla och implementera systemteoretiska metoder i våra verksamheter. För oss innebär det att vi utvecklar arbetssätt som fokuserar på de system vi ingår i, snarare än individen. Vi vill bevara och erhålla ny kunskap inom vårt ansvarsområde och därför har vi gott stöd av rättsha

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som socialsekreterare vid Unga Vuxna kommer du att utreda, fatta beslut och följa upp beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL), Lagen om vård av unga (LVU) samt Lagen om vård av missbrukare (LVM) för personer i åldern 18-25 år. Du medverkar vid vårdplaneringar och SIP-möten. Vidare läggs inom verksamhetsområdet fokus på delaktighet, kompetens och brukarinflytande.

Du som söker

Vi börjar med din utbildning! Vi ser att du är utbildad socionom, alternativt har annan akademisk utbildning som vi bedömer relevant på så vis att du kan hantera uppdraget, exempelvis beteendevetare med socialrättslig kompetens. Då vi arbetar med missbruk vill vi att du är insatt i de nationella riktlinjerna för missbruksvård. För uppdraget krävs ett gott handlag med svenska språket i både tal och skrift.

Och så tar vi det här med din erfarenhet! Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av utredningsarbete inom myndighetsutövning eller erfarenhet av arbete med personer med missbruks- och beroendeproblem samt de konsekvenser som detta leder till (psykiska, ekonomiska och sociala problem). Det är också meriterande om du har erfarenhet av att jobba med MI som samtalsmetod för att stimulera motivation och förändrade beteenden hos klienten.

Vi inledde med att fråga om du gillar känslan av att lösa uppgifter i team - tillbaka till detta! Vi är ett litet team med en stor skopa humor som jobbar nära varandra. Hos oss trivs den som gillar att bolla sina ärenden med andra, som delar med sig av tidigare erfarenheter och nyfunnen kunskap samt är prestigelös i detta. Givetvis krävs en självständighet inom uppdraget eftersom du också planerar och utför arbete på egen hand.

För dig är klienten i fokus och du har ett lösningsorienterat sinne. Du är en kunskapstörstande person som tycker om att utvecklas. Hos dig finns helt enkelt ett engagemang och en positiv inställning som både dina kollegor och klienter smittas av! Det du får tillbaka av oss är ett gott kollegialt stöd och stora möjligheter att utvecklas i ditt arbete som socialsekreterare.

B-körkort är ett krav.

Vi avser att kalla sökande löpande under ansökningstidens gång, så vänta inte med att skicka in dina ansökningshandlingar. Vi ser framemot att träffa vår nya kollega!

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Rebecca Albert, enhetschef
Telefon: 033-35 51 77

Sara Andersson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 38 42

Jens Ekström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 51 36

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-12-08.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt