Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 23:2019:104 | Sista ansökningsdag: 2019-12-15

Förskollärare till Mariagårdens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Två av våra medarbetare väntar barn, och därför söker vi förstärkning till vår förskola.

Mariagården ligger centralt i Borås, med närhet till både stadens utbud av bibliotek och annan kultur, till parker och lekplatser, djurpark och skog. På vår förskola ser vi det som betydelsefullt att ge barnen möjlighet att ta del av stadens kulturliv och besöker därför dessa platser med regelbundenhet.

Förskolan har 5 avdelningar och verksamheten bedrivs i åldersindelade grupper. På Mariagårdens förskola arbetar vi med barnens utveckling och lärande genom både lek och planerad undervisning, inomhus och utomhus på vår gård, i skogen eller i olika parker och lekplatser.

För oss som arbetar på Mariagårdens förskola är det viktigt att arbeta för att både barn och vårdnadshavare är trygga hos oss, och vi arbetar mot att ha brukaren i fokus. Detta gör vi genom att planera och genomföra både en introduktion i förskolan och en undervisning som bygger på individens behov och intressen.

På Mariagårdens förskola arbetar vi med att utveckla vårt pedagogiska arbete genom dels genom tillfällen för kollegialt lärande med utgångspunkt i vår enhets prioriterade mål, och dels genom vårt Systematiska kvalitetsarbete som följer läsåret och arbetet tillsammans med barngruppen. Undervisningen på vår förskola bedrivs tematisk med utgångspunkt i en gemensam bilderbok.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och driva och utveckla förskolan.

Dina arbetsuppgifter är att planera, genomföra, dokumentera samt utvärdera lek, aktiviteter och undervisning för barn i förskolan med utgångspunkt i förskolans läroplan. Du skall skapa en såväl fysisk som psykisk miljö som stimulerar barns nyfikenhet och lust att lära, samt ger möjligheter att lyckas.

Samverkan med vårdnadshavare för att skapa goda förutsättningar för varje barn inom ramen för vår verksamhet ser vi som en viktig del i vårt uppdrag, och detta förväntas du arbeta med genom exempelvis utvecklingssamtal, föräldramöten och Drop in-träffar.

Som förskollärare har du både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag ansvar för förskolans utbildning och undervisning.

Vi samarbetar med andra förskolor i vårt område, barnhälsoteam, förskoleklass, skola och bibliotek och ser kollegialt lärande som en framgångsfaktor.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har ett professionellt förhållningssätt samt ett ödmjukt och positivt bemötande gentemot barn, vårdnadshavare, kollegor och andra samarbetspartners.

Vi söker dig som planerar och genomför ditt arbete med utgångspunkt i barnens behov, intressen och erfarenheter.

Du skall vara flexibel och självständig, men också ha lätt att samarbeta. Du ser arbetslaget som en styrka och en tillgång, där man tillsammans kan reflektera kring både verksamhetens och de egna styrkorna, men också kring de utvecklingsområden som finns.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Johanna Asp, rektor
Telefon: 033-355175

Susanne Viktorsson, biträdande rektor
Telefon: 0734-328250

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-357683

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-12-15.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt