Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 23:2019:107 | Sista ansökningsdag: 2019-12-11

Förskollärare till Herrgårdslekens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

En av våra medarbetare väntar barn och därför söker vi förstärkning till vår förskola.
Herrgårdslekens förskola ligger centralt beläget i Viskafors, med ett fantastiskt läge med närhet till fina grönområden.

På Herrgårdslekens förskola tror vi på det kompetenta barnet och arbetar ständigt med att ta tillvara på barnens erfarenheter och kunskaper för att utveckla vår utbildning. Tillsammans bedriver vi undervisning utifrån formativ bedömning som utmanar och stimulerar barnets nyfikenhet, utveckling och lust att lära. Vi lär ständigt av och med varandra och har alltid barnets bästa som utgångspunkt.

För oss som arbetar på Herrgårdslekens förskola är det viktigt att arbeta för att både barn och vårdnadshavare är trygga hos oss, och vi arbetar mot att ha brukaren i fokus.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Du som förskollärare ska tillsammans med dina kollegor arbeta för att ge barnen en trygg, lärorik och kreativ tid hos oss. Du har ett reflekterande arbetssätt och arbetar enligt ditt uppdrag med tydlig förankring i Läroplanen. Du har lätt för att samarbeta, men kan även arbeta självständigt och vill vara delaktig i förskolans utveckling genom att reflektera över och planera ditt arbete och undervisning.

Samverkan med vårdnadshavare för att skapa goda förutsättningar för varje barn inom ramen för vår verksamhet ser vi som en viktig del i vårt uppdrag, och detta förväntas du arbeta med genom exempelvis utvecklingssamtal, föräldramöten och Drop in-träffar.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, har stort engagemang och vill vara med och utveckla vår verksamhet till nästa nivå.
-Du är lösningsfokuserad och kan se nya möjligheter som bidrar till att barn, kollegor och verksamhet utvecklas.
-Du har lätt för att samarbeta och kommunicera och ser det som en styrka att ni är flera pedagoger i ett arbetslag som kompletterar varandras styrkor.
-Du är positiv, har ett reflekterade arbetssätt och arbetar med tydlig mål förankring i arbetet.
-Vi värderar personlig lämplighet högt, ett gott bemötande, serviceförmåga och förmåga att tänka positivt även i utmanade situationer.

Vi ser det också som meriterande om du har utbildning eller erfarenhet som med flerspråkighet och utomhuspedagogik.
Oavsett om du är nyexaminerad eller arbetat länge är du varmt välkommen att söka och vi ser självklart mångfald som något positivt.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carina Jonsson Anneling, rektor
Telefon: 0768-88 31 66

Anna Skoglund, biträdande rektor
Telefon: 0734-32 82 29

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-357683

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-12-11.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt