Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 26:2019:32 | Sista ansökningsdag: 2019-12-12

Familjerättssekreterare, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Familjerättsenheten är en del av Individ och familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad. Enheten handlägger även familjerättsärenden för Bollebygds kommun, Svenljunga kommun, Tranemo kommun och Herrljunga kommun.

Din nästa arbetsplats

På Familjerättsenheten arbetar familjerättssekreterare, socialassistenter, timvikarie, metodhandledare och chef, sammanlagt 15 medarbetare. Metodhandledaren fördelar utredningsarbetet och handleder familjerättssekreterarna i sina uppdrag juridiskt och metodiskt. Chefen har även ansvar för två andra enheter men arbetar också nära metodhandledaren på familjerätten. Inom Individ och familjeomsorgsförvaltningen värdesätter vi ett tillitsbaserat arbetssätt och kollegialt lärande.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tjänsten är ett vikariat på 10 månader under perioden 200102-201031. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Familjerättssekreterare handlägger utredningar gällande frågor om vårdnad, boende och umgänge, faderskaps- och föräldraskapsutredningar samt genomför samarbetssamtal. Familjerättsekreterare handlägger även adoptionsutredningar. Familjerätten har tillsammans med Borås tingsrätt utvecklat en arbetsmodell i vårdnadstvister och arbetar aktivt med att lyfta barnets perspektiv i konflikten samt att arbeta förebyggande för barnets bästa. På familjerätten stöttar vi föräldrar att uppnå varaktiga lösningar kring vårdnad, boende och umgänge och vi arbetar aktivt med barns delaktighet och medskapande i de olika familjerättsliga processerna.

Du som söker

Socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha en hög samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av familjerättsligt arbete eller myndighetsutövning inom barn och unga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Gisela Trapp, enhetschef
Telefon: 033- 357138, 0768-88 71 38

Annika Samuelsson, facklig företrädare för SACO
Telefon: 033-357093

Hasse Brännamr, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-358556

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2019-12-12.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2019-11-08 09.19

p

Kontakt