Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 2527:2020:1 | Sista ansökningsdag: 2020-03-08

Specialpedagog, Viskastrandsgymnasiet

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Din nästa arbetsplats

Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverksprogrammet - textil design samt de högskoleförberedande Samhällsvetenskapliga och Estetiska programmen - creative digital media. Skolan har också elever inom de olika Introduktionsprogrammen språkintroduktion, yrkesintroduktion och Individuellt alternativ samt gymnasiesärskolans nationella program; Fordonsvård godshantering och Fastighet, anläggning och byggnation. Arbetslagen är med och formar organisationen kring eleverna. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Under nuvarande läsår studerar ca 920 elever på våra olika program. Skolan har ca:170 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserade i arbetslag. Skolan har också en elevhälsoorganisation och en serviceorganisation - kost, lokalvård, vaktmästeri, IT samt administrativt stöd. Förutom gymnasiechefen består skolledningen av fyra rektorer och en skolintendent. Viskastrandsymnasiet ligger i centrala Borås med ca 10 minuters gångväg från Resecentrum för dig som pendlar med tåg eller buss.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som specialpedagog kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam.
Elevhälsoteamet ansvarar tillsammans med pedagogisk personal för de förebyggande hälsofrämjande insatserna genetemot skolans elever. Som specialpedagog kommer du att arbeta med handledning på individ-, grupp- och organisationsnivå, göra specialpedagogiska utredningar och bedömningar, samt upprätta åtgärdsprogram.

Arbetet är omväxlande och präglas av täta elev- och personalkontakter.

Du som söker

Vi söker dig som har specialpedagogexamen. För denna tjänst gäller att självständighet och samarbete ska förenas. Det är därför viktigt att du har förmåga till en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att organisera, prioritera och hantera perioder av hög arbetsbelastning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Kaj Sandgren, gymnasiechef
Telefon: 033-35 31 10, 0768-88 31 10


Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-03-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt