Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 27:2020:4 | Sista ansökningsdag: 2020-03-01

Socialsekreterare Relationsvåldsenheten, Arbetslivsförvaltningen

Nu har du möjlighet att bli en del av Arbetslivsförvaltningen! Vi samlar Borås Stads arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd. Vi har cirka 200 anställda och ansvarar för samt finansierar mer än 600 personer anställda i arbetsmarknadsåtgärder. Förvaltningen innefattar försörjningsstöd, arbete med relations- och hedersvåld, en omfattande arbetsträningsverksamhet, Jobb Borås samt Boråsregionens Etableringscenter. Arbetslivsförvaltningen har även ett särskilt ansvar för integrationsfrågor i Borås Stad samt nationella minoriteter, Finskt förvaltningsområde och Personliga ombud. Sök till oss idag!

Din nästa arbetsplats

Vill du bli en del av en härlig arbetsgrupp som präglas av gott samarbete, nära dialog och ansvarsfullt teamarbete? Vi som arbetar vid Relationsvåldsenheten möter personer över 18 år bosatta i Borås Stad som är eller har varit utsatta för relationsvåld eller hedersrelaterat våld. Vi arbetar med skyddsbedömningar, utredning av våld och beslutar om stödinsatser.

I vår verksamhet finns fem socialsekreterare, en enhetschef, 1:e socialsekreterare samt en kvalitetskoordinator. Enheten samverkar med många aktörer, däribland andra förvaltningar, Polisen, vården och rättsväsendet samt ideella organisationer. Vid våra bedömningar använder vi evidensbaserade metoder och arbetar med nära stöd av 1:e socialsekreterare samt enhetschef. Därtill har vi regelbunden extern handledning.

Nu ser vi med glädje fram emot att få en ny kollega!

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare

Dina arbetsuppgifter

Som socialsekreterare vid Relationsvåldsenheten arbetar du med utredning och uppföljning av socialtjänstinsatser för personer över 18 år som utsatts för våld eller andra övergrepp av närstående. Arbetet innebär strukturerade risk- och skyddsbedömningar, verkställande och uppföljning av insatser som exempelvis stödsamtal, skyddat boende, kontaktperson, samt konsultation till socialtjänstens andra enheter i ärenden som rör relationsvåld.

I tjänsten ingår viss jour under dagtid samt ansvar för att samordna de insatser som den enskilde kan behöva av andra enheter inom socialtjänsten eller andra aktörer så som rättsväsende, hälso- och sjukvård och frivilligsektor. Eftersom vår verksamhet ständigt utvecklas har du stora möjligheter att vara med i arbetet avseende rutiner och metoder.

Du som söker

Du har socionomexamen. Då du i uppdraget kommer att göra skyddsbedömningar och möta särskilt utsatta klienter med mångfacetterad och komplex problematik är det önskvärt både för dig och för oss att du har flerårig relevant arbetslivserfarenhet. Då enheten både är myndighetsutövande och utförare av insatser, är det önskvärt att du har tidigare erfarenhet av såväl myndighetsutövning inom socialtjänst som av stöd- och behandlingsarbete.

Har du enbart rätt utbildningsbakgrund men inte någon längre erfarenhet, ser vi möjligheter att växa och utvecklas inom uppdraget för dig som besitter en personlig mognad och trygghet. När du möter klienter som öppnar upp för svåra berättelser om sitt liv, har du en fingertoppskänsla och förmåga att med respekt lyssna in den du arbetar med. Du behöver vara inkännande mot de klienter du möter samt kreativ i ditt sätt hittar möjligheter.

För dig är det en självklarhet att tillämpa evidensbaserade bedömningsmetoder och har du erfarenhet av Sara och Patriark är det positivt. Till metoderna adderar du en god analytisk förmåga och du värderar att kunna bolla dina ärenden med kollegor. Meriterande är vidareutbildning inom området våld i nära relationer, motiverande samtal (MI), eller Steg 1-utbildning. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Mejrima Ajredini, enhetschef
Telefon: 033-35 38 22

Annika Samuelsson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 70 93

Anette Rundström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 32 24

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-03-01.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt