Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Referensnummer: 13:2020:2 | Sista ansökningsdag: 2020-03-08

Byggnadsinspektör, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Med mer än 113 000 invånare är Borås landets trettonde största kommun och stor nog för ett brett utbud av nöjen, kultur och service. Samtidigt finns allt inom bekvämt avstånd.

Det goda läget och högskola i city gör staden attraktiv för såväl boende som näringsliv. Med väl utvecklad kollektivtrafik vävs Borås samman med Göteborg och Jönköping till en arbetsmarknadsregion. Mycket positivt har hänt i Borås och många stora utmaningar återstår.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har en viktig roll i denna utveckling. Förvaltningen har ca 75 medarbetare och ansvarar bland annat för bygglov, detaljplaner, kartor, mätning och kommunalt lantmäteri.

Din nästa arbetsplats

Vi söker en kreativ byggnadsinspektör med brinnande intresse för husbyggnad. Vi erbjuder en arbetsplats med många spännande uppdrag. I rollen som byggnadsinspektör handlägger du myndighets- och tillsynsärenden enligt plan- och bygglagens regelverk.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att hålla tekniska samråd, genomföra arbetsplatsbesök och utfärdande av start- och slutbesked. Du förväntas även handlägga ärende i de tidiga lovprövningsskedet. Du kommer att vara en del av avdelningens utåtriktade verksamhet och lämna råd och upplysningar till allmänheten. Hos oss får du möjlighet till varierande arbetsuppgifter där du blandar kontorsarbete med besök ute på byggena.

Du som söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot byggnadsteknik eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och värdesätter erfarenhet från kommunalt arbete. Då ärendeinströmningen till kontoret är hög, krävs det att du trivs med att få saker att hända och har en god förmåga att strukturera ditt arbete.

Kontakten med fastighetsägare och övriga intressenter är en central del av arbetet och det är därför viktigt att du är lyhörd, serviceinriktad och lösningsorienterad och har förmågan att kombinera service- och myndighetsrollen i dina kundkontakter. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett gott bemötande. Det är meriterande om du har erfarenhet av hela prövningsprocessen, från den tidiga lovprövningen till slutbesked,samt tillsynsarbete enligt plan- och bygglagen (PBL).

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Michaela Kleman, avdelningschef
Telefon: 033-358572

Henrik Kåvestam, facklig företrädare för Sveriges Ingenjörer
Telefon: 033-358485

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-03-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt