Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 30:2020:7 | Sista ansökningsdag: 2020-03-30

Stödpedagog, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 26 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Din nästa arbetsplats

Du kommer att ha din placering vid Norra sjöbogatans gruppbostad, men även vara ett stöd för andra enheter.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och innefattar oregelbunden arbetstid med dag, kväll och helgtjänstgöring.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är upplagd på att arbeta 50% som stödassistent och 50% stödpedagog.
Som stödassistent ger du hyresgästerna omvårdnad, stöd och service i alla vardagliga situationer. Där ingår allt från fritidsaktiviteter, städ och matlagning samt personlig hygien. Du arbetar utifrån hyresgästens behov och vilja, samt verkar för deras möjlighet till delaktighet och självständighet.
Som stödpedagog ansvarar du dessutom för att omvärldsbevaka, driva och utveckla det pedagogiska arbetet inom funktionshinderområdet med direkt anknytning till arbetsplatsen men även verksamheten i stort. Detta är ett sätt att bredda och fördjupa kompetensen i verksamheten och höja kvalitén på innehållet i de insatser som den enskilde har behov av.
Stödpedagogens roll är att ge pedagogisk vägledning till arbetsgruppen och kvalitetssäkra den sociala dokumentationen.
Du ingår i ett nätverk med övriga stödpedagoger inom boendeverksamheten och kommer på uppdrag från enhetschefen bidra/vägleda i andra verksamheter med din pedagogkompetens.

Du som söker

För arbete som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Denna utbildning skall ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet. Du bör ha kunskap om Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och tydliggörande pedagogik. Du bör också ha kunskap kring autism, utmanande beteende samt erfar enhet av arbete med personer med kognitiva svårigheter.
Vi söker dig som har förmåga att på ett professionellt sätt bemöta människor utifrån deras individuella förutsättningar och behov. Som person är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Eftersom du ska agera bollplank i pedagogiska frågor gentemot dina kollegor, bör du ha god förmåga att skapa och upprätthålla relationer samt vara lyhörd. Du har även en god organisationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt.
Du behöver kunna arbeta på ett flexibelt sätt och kunna anpassa dig efter verksamhetens behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Annika Klamas Persson, enhetschef
Telefon: 033-35 80 66

Borås Stads växel, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 033-35 70 00

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-03-30.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt