Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 23:2020:14 | Sista ansökningsdag: 2020-04-07

Utvecklingspedagog till Torgets förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Torgets förskola är en nyrenoverad förskola med närhet till både stadens centrum och dess kulturutbud samt stora grönytor och flertalet lekplatser. På förskolan finns fem ordinarie avdelningar, som med stadsbidrag för minskade barngrupper utökats till sju.

Din anställning

Anställningsform: Visstidsanställning på heltid. Tillträde: Enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som en, av två, utvecklingspedagoger på Torgets förskola kommer du att i ditt uppdrag vara en nyckelperson i utvecklingen av förskolan, och utifrån förskolans styrdokument leda det kollegiala lärandet tillsammans med rektor. Utvecklingspedagogen ska se till att utbildningen utgår ifrån, och utvecklas med, fokus på att stimulera barns lust att lära, nyfikenhet, delaktighet och inflytande.
Att våga utmana, arbeta lösningsfokuserat och ha en förmåga att entusiasmera är viktiga egenskaper i arbetet.

Tjänsten innebär ett ordinarie förskolläraruppdrag med utökade arbetsuppgifter. Som förskollärare ska du genom lek och skapande aktiviteter skapa en trygg och lärorik miljö för varje barn på förskolan. Du ansvarar för att värdegrundsarbetet på förskolan hålls levande och att undervisning genomförs, dokumenteras, analyseras och utvecklas.

Ett urval av arbetsuppgifter som utvecklingspedagogen har utöver ordinarie förskolläraruppgifter:
. Handleda, utmana och stödja kollegor för att utveckla pedagogiska frågor. Bidra till att utveckla mötesplatser för pedagogisk reflektion.
. Inspirera kollegor och utveckla praktiken i vardagen.
. Bistå rektor i det praktiska genomförandet av det systematiska kvalitetsarbetet.
. Leda processer som utvecklar kollegialt lärande och höjer kvaliteten på barnens utbildning.
. Utveckla arbetet med pedagogisk dokumentation.
. Driva utvecklingsfrågor, följa och sprida forskning och beprövad erfa-renhet.


Som utvecklingspedagog får du följande förutsättningar för ditt uppdrag:
. Tid för uppdraget: Som utvecklingspedagog får du ytterligare minst 2h pedagogisk utvecklingstid i veckan.
. Tydlig uppdragsbeskrivning enligt plan: Ni arbetar utifrån en verksamhetsplan som tagits fram specifikt för den förskola du ska arbeta på. Ditt uppdrag utformas i dialog med rektor utifrån lokala behov.
. Professionsutveckling - Du kommer att ingå i ett centralt nätverk för utvecklingspedagoger och verksamhetsutvecklare från tre förskolor med möten var 6:e vecka.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med god samarbetsförmåga och stort intresse för barns delaktighet och inflytande över utbildningen. Du är en positiv och lösningsorienterad person som ser kontakten med vårdnadshavare som en mycket värdefull tillgång i arbetet och som trivs med ett flexibelt arbete.

Vi ser gärna att du är någon med kunskap och erfarenhet eller intresse för ett interkulturellt arbetssätt i en flerspråkig miljö. Du är engagerad, professionell och kunnig inom systematiskt kvalitetsarbete vilken innebär att du har förmåga att analysera, reflektera och planera för att utveckla utbildningen.

Du är mycket yrkesskicklig, en god kommunikatör och har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap.
Vi förväntar oss att du har en kvalificerad förmåga att omsätta teori till praktik, och erfarenhet av att leda vuxnas lärprocesser.

Vi värderar personlig lämplighet högt. Du ska ha en servicekänsla, ett gott bemötande och känna en glädje för arbetet i förskolan för att passa bra in hos oss.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Lisa Åsedahl, rektor
Telefon: 033-35 33 53

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-04-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt