Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 24:2020:73 | Sista ansökningsdag: 2020-04-08

Specialpedagog, Grundskoleförvaltningen

Vill du hjälpa våra unga att lyckas? Vi söker dig som redan är specialpedagog eller dig som vill studera till specialpedagog. Grundskoleförvaltningen satsar på vidareutbildning som leder till kompetens som efterfrågas i verksamheten. Därför har du möjlighet att studera på 25 % av en heltid med bibehållen lön.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Nu söker vi specialpedagoger till:

Viskaforsskolan F-6
Engelbrektskolan 7-9 (behörighet i matematik krävs)
Bodaskolan 7-9 och Daltorpskolan 7-9
Dalsjöskolan 4-9

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som även består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete självständigt. Du gör kartläggningar på individ-, grupp- och organisationsnivå. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare. Tillsammans med rektor utvecklar du skolans verksamhet och har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.

Vi vill att du ska utvecklas i din profession. Därför har du stöd i arbetet av kollegor, tillgång till regelbunden extern handledning och ett organiserat yrkesnätverk.

Du som söker

Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagog- eller speciallärarutbildning, alternativt legitimerad grundskollärare som vill studera till specialpedagog. Uppdraget på Engelbrektskolan kräver behörighet i matematik för årskurs 7-9.

Som person är du målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi arbetar tillsammans och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är önskvärt.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Merja Bahlsten, enhetschef
Telefon: 033-35 51 87

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-04-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt