Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 27:2020:11 | Sista ansökningsdag: 2020-04-05

HR-specialist, Arbetslivsförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Att vara HR-specialist vid socialtjänsten i Borås Stad är ett stimulerande, händelserikt och meningsfullt arbete. Vi är ett litet HR-team som arbetar nära våra verksamheter och nu söker vi en ny kollega!

Arbetslivsförvaltningen och Individ- och familjeomsorgsförvaltningen är två av fyra förvaltningar i Borås Stad som arbetar med socialtjänst. Arbetslivsförvaltningen samlar Borås Stads arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd, medan Individ- och familjeomsorgsförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning Barn och Unga och Vuxen. Förvaltningen innefattar även familjerätten, familjehem, öppenvård, stödboenden och HVB, fältgruppen och social jour. Våra två förvaltningar har en gemensam HR-enhet som består av HR-chef, två HR-specialister och en HR-administratör. Vi sitter i lokaler i centrala Borås.

Din anställning

Anställningsform: på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som HR-specialist i vårt team är du en del av en viktig och spännande samhällsfunktion. Du har en betydelsefull roll inom våra förvaltningar där din vardag är stimulerande och ingen arbetsdag är den andra lik. I rollen är du knuten till våra enhetschefer och verksamhetschefer inom båda förvaltningarna och ditt uppdrag är att ge råd, stöd och service inom hela HR-området. Du är chefernas bollplank i arbetsrättsliga frågor, rehabiliteringsärenden och arbetsmiljöfrågor. Vidare stöttar du dem i rekrytering, kompetensförsörjning och lönebildningsfrågor samt är en aktiv part i den årliga löneöversynsprocessen. Du samverkar med de fackliga organisationerna och genomför fackliga förhandlingar.

Arbetet sker i nära samarbete med din HR-specialistkollega och HR-chef. Utöver det dagliga, operativa arbetet har du även löpande månadsuppföljningar med de chefer du stöttar samt deltar i verksamhetsledningarna vid dina verksamhetsområden.

Då uppdraget är brett får du en kontinuerlig kompetensutveckling i det dagliga arbetet och du ges även möjlighet att ta del av Borås Stads utbildningar för HR-specialister. Du ingår i kommunens nätverk för HR-specialister och du samarbetar med kommunens centrala Personal- och förhandlingsavdelning.

Du som söker

Vi söker dig som trivs med att ha en omväxlande vardag och som blir engagerad av att få arbeta med bredden inom HR. Din kunskapsgrund är en akademisk examen inom personal- och arbetslivsområdet. Vi ser att det är fördelaktigt för både dig och oss om du har arbetat brett med HR-frågor i ett par år, men du kan också ha erfarenhet av att arbeta mer specialiserat med delar inom HR-området, exempelvis inom rekrytering, som konsultchef eller som handläggare vid myndighet som är av relevans för uppdraget.

För oss är det meriterande om du har erfarenhet av fackliga förhandlingar och likaså om du har arbetat med kompetensbaserad rekrytering. Det är även fördelaktigt att ha förståelse för hur offentlig sektor styrs och organiseras.

Dina värderingar inom HR är att vårt arbete ska vara värdeskapande för verksamheten. Du har ett intresse för verksamheten du stödjer och en ödmjuk förståelse för vad det innebär att arbeta som stödfunktion. Du är bra på att bygga goda relationer med de chefer och kollegor du arbetar med, och du förstår att tillit och förtroende i dessa relationer är viktigt i rollen som HR-specialist. Du strävar efter att tänka flera steg framåt i ditt arbete och du är en eftertänksam person med förmåga att resonera och analysera utifrån olika perspektiv. Du är en lagkamrat som stöttar dina kollegor och du gillar att dela med dig av dina kunskaper inom området. Inte minst så tycker du att arbetet ska vara roligt och prestigelöst!

En HR-specialist får många frågor på sitt bord och förväntas ge god återkoppling till sina chefer, således är det viktigt att du kan skapa en bra struktur i ditt dagliga arbete. Likaså är det en viktig förutsättning att du är en trygg person som har en vana att hantera svåra samtal, då HR är en part som deltar i rehab- och disciplinärenden.

Vi tillämpar löpande urval och anställningsintervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Maria Mencevski, HR-chef
Telefon: 033-35 34 17

Annika Samuelsson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 70 93

Malin Särén, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 85 92

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-04-05.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt