Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 24:2020:100 | Sista ansökningsdag: 2020-04-12

Lärare årskurs 7-9 Ma/NO/Idh/Sl/Hkk på Fristadskolan, Grundskoleförvaltningen

Vi söker engagerade lärare till Fristadskolan! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 345 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken är att jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja fortsätta att lära sig samt ha en god självkänsla. Vi arbetar i fyra arbetslag som har ansvar för tre eller fyra klasser var. I arbetslaget samarbetar man kring elevernas mående och lärande. Vi har även ämnesgrupper som arbetar med gemensamma planeringar, sambedömningar och utveckling inom ämnet. Fristadskolans främsta styrkor är att eleverna dels upplever att lärarna bryr sig om dem och dels upplever att de utvecklar sina förmågor mycket. Dessutom är kollegiet trevligt och tar väl hand om varandra. På skolan finns ett elevhälsoteam bestående av skolkurator, specialpedagog, SYV, skolsköterska, biträdande rektor och rektor.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 10 augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du undervisar i något eller några av ämnena matematik, naturorienterade ämnen, idrott, slöjd eller hemkunskap för elever i år 7-9 på Fristadskolan. Olika kombinationer är möjliga. Fristadskolan arbetar utifrån "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken att jag vågar". Det innebär att vi arbetar mycket med elevinflytande för att öka elevernas engagemang och som ett redskap att utveckla elevernas förmågor. Lärarna på Fristadskolan arbetar i arbetslag med ansvar för 3-4 klasser. Du är också med ämnesgrupper i de ämnen du undervisar i. Fristadskolan har en delakultur som bygger på samarbete och tillit.

Du som söker

Vi söker dig som har lärarutbildning som ger behörighet att undervisa i ett eller flera av ämnena matematik, naturorienterande ämnen, idrott och hälsa, slöjd eller hem- och konsumentkunskap för grundskolans åk 7-9. För att arbeta hos oss behöver du vara bra på att samarbeta, ha eleven i centrum och använda utvärdering som en nyckel till förbättring av undervisningen.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anna Wikman, rektor
Telefon: 0768-88 86 46

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-04-12.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt