Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 28:2020:33 | Sista ansökningsdag: 2020-06-14

Arbetsterapeut till Hälso-och sjukvårdsorganisationen, Vård- och äldreförvaltningen

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av förebyggande hälsoinsatser, omsorg och service samt hälso- och sjukvårdsinsatser ska ha ett gott liv var dag.

Hälso- och sjukvårdsorganisationen består av nio team, varav sju är tvärprofessionella, där fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och rehab assistenter arbetar tillsammans för att våra patienter ska få en god och säker vård. Vårt arbete är meningsfullt, varierande och vi har roligt och utvecklas tillsammans. Teamen leds av en enhetschef vars viktigaste uppgift är att stödja teamet så att vi når våra mål med Boråsaren i fokus.

Vår vardag kan ni följa via vårt instagramkonto: hsv_borasstad

Din nästa arbetsplats

Vill du ha ett livsviktigt arbete?

I vår organisation finns många spännande tjänster och möjlighet till utveckling.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Arbetsterapeut innebär att du i samverkan med övriga professioner ansvarar för insatser till patienter i ordinärt boende samt vid vård-och omsorgsboende.

Du utreder, bedömer och genomför arbetsterapeutiska insatser samt ansvarar för förskrivning och utprovning av hjälpmedel. Fokus är att stärka patientens självständighet i vardagen. Vidare så handleder du omvårdnadspersonal i olika vårdsituationer såsom vid förflyttningar samt vid hantering av hjälpmedel. Du bidrar med din kompetens vid uppföljning av patienten enligt teamrutin. I rollen ingår kontakt med övriga vårdgivare samt dialog med anhöriga som en naturlig del.

Som legitimerad yrkesutövare följer även ett ansvar för journalföring för de insatser som planeras, genomförs och utvärderas.

Att bidra och delta i förbättringsarbete ingår som en utvecklande del i tjänsten. Bland annat kommer ett förbättringsarbete med rehabiliteringsprocessen och dess rutiner att påbörjas.

Du som söker

Vi ser gärna att du som söker till vår fantastiska yrkeskår har erfarenhet inom yrket. Detta är dock inget krav utan vi välkomnar även nyutexaminerade sökanden.

Erfarenhet och kunskap inom manuella förflyttningar och förflyttningar med personlyft meriteras, likväl som tidigare erfarenhet från kommunal verksamhet och hemsjukvård.

En god teamanda genomsyrar hela vår yrkeskår och nu hoppas vi hitta dig som är en genuin lagspelare. Du trivs med att arbeta lösningsorienterat med en helhetssyn där patienten är i fokus.

För denna tjänst behöver du ha körkort.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Madeleine Fritzon, enhetschef
Telefon: 033-35 32 65

Charlotta Wirtberg, enhetschef
Telefon: 033-35 52 42

Lena Hedenborn, facklig företrädare för Sveriges Arbetsterapeuter
Telefon: 0766-23 05 15

Ett meningsfullt, omväxlande och patientnära arbete i ett tvärprofessionellt team. Du ges möjlighet till kompetensutveckling så som utbildning i manuella förflyttningar, förflyttning med personlyft eller andra kompetenshöjande insatser. Du erbjuds en individuell introduktion med bredvidgång i verksamheten. Som medarbetare hos oss får du också förmåner som till exempel fri entré till kommunens badanläggningar, friskvårdsbidrag, rabatterat pris på Västtrafiks årskort och tillgång till personalklubben Merkrafts utbud som utsågs till Sveriges bästa personalklubb 2019.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-06-14.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt