Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 30:2020:15 | Sista ansökningsdag: 2020-05-31

Stödpedagoger till nyöppnat barnboende LSS, flera tjänster, Sociala omsorgsförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Barnboende är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten Brotorp riktar sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Verksamheten har totalt 3 lägenheter där personer bor med stöd och serviceinsatser utifrån sin funktionsnedsättning och individuella behov.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidareanställningar på heltid. Vi arbetar med individuell verksamhetsanpassad schemaläggning som kan vara förlagd till dag, kväll och helger samt sovande jour. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som stödpedagog ger du stöd och service enligt brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. En stor del av det dagliga arbetet består av pedagogiskt motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och inflytande över sin vardag. I arbetsuppgifterna ingår att ge stöd till brukarna vid personlig omvårdnad, i det vardagliga livet, kring fritid, hälsa och funktionsförmåga, i relationer samt genom att skapa förutsättningar för delaktighet. Stödpedagogen är en del i arbetsgruppen och medverkar i alla förekommande arbetsuppgifter på arbetsplatsen.

Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt tidigare erfarenheter av personer inom området neuropsykiatri är därför meriterande.

Du som söker

Vi söker dig som har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet t.ex. 200 YH poäng (yrkeshögskola) eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.
Erfarenhet av att arbeta med personer med utmanande beteende och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Detta är ett jobb för dig som gillar utmaningar, har stort tålamod och vill jobba med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Du skall vara strukturerad, ansvarstagande med god teamkänsla. Eftersom brukarnas behov är växlande krävs stor flexibilitet från din sida. Du behöver också ha datorvana då social dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort är meriterande

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Ivanka Zejnilovic, enhetschef
Telefon: 0768-88 75 87

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-05-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt