Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 26:2020:12 | Sista ansökningsdag: 2020-06-06

Metodhandledare till Dialogcentrum, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Du har nu möjligheten att söka ett stimulerande och givande arbete.

Din nästa arbetsplats

Individ- och familjeomsorgens delområde Barn och Unga söker en metodhandledare till Dialogcentrum. Enhetens huvudsakliga uppgift och ansvar är att bedriva kvalificerat familjebehandlande arbete. Insatserna som vi utför verkställs enligt Socialtjänstlagen (SOL) efter beställning från IFO Barn och Unga myndighet. Inom ramen för Dialogcentrum tillhandahåller vi även serviceinsatsen Origo, samtalsstöd för föräldrar, samt Hopptornet som erbjuder gruppverksamhet för barn i separation.

Vi är en enhet med 18 familjebehandlare som arbetar med insatser som är beslutade av socialtjänstens socialsekreterare inom Barn och Unga. Uppdraget innebär någon form av förändringsarbete gällande kommunikations-, relations- och samarbetssvårigheter i eller runt familjer med barn och/eller ungdomar. Dialogcentrum i Borås består av en enhetschef, 18 familjebehandlare och en administratör samt två metodhandledare. Våra kontor är belägna i ljusa lokaler på Österlånggatan 64 i Borås.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Metodhandledarens roll i organisationen är att stödja de enskilda familjebehandlarna i deras behandlingsarbete, fördela uppdrag och matcha dem mot medarbetares kompetens samt att bistå enhetschef i omvärldsbevakning och utveckling av enheten. Verksamheten är dynamisk och föränderlig med en personalgrupp med stor kompetens och bred erfarenhet av denna typ av arbete.

Du som söker

Du är utbildad socionom, eller har annan akademisk utbildning som kan bedömas som likvärdig. Det är önskvärt med vidareutbildning inom området, t.ex. Steg 1-utbildning och gärna med systemteoretisk inriktning. Det är önskvärt att du har yrkeserfarenhet från socialtjänsten och då främst av olika former av behandlings- och förändringsarbete och att du har B-körkort. Erfarenhet av att leda/handleda arbetsgrupper är meriterande.

Som anställd i Borås Stad får du tillgång till friskvårdsbidrag, fri entré till Borås Stads badanläggningar, möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt flera fina förmåner.

Välkommen med din ansökan tillsammans med ditt CV senast 2020-06-06. Intervjuer sker löpande under annonstiden så ansök redan idag!

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Fredrich Legnemark, enhetschef
Telefon: 033 - 35 31 33

Christina Hjers, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033 - 35 51 52

Annika Samuelsson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033 - 35 70 93

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-06-06.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt