Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 23:2020:28 | Sista ansökningsdag: 2020-05-31

Förskollärare till Marklandsparkens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Marklandsparkens förskola öppnade maj 2019. I närområdet finns både grönområden, skog, livsmedelsaffärer, torg, lekplatser, nybygg aktivitetspark med stadsodling, bibliotek, och en 4H-gård samt bra bussförbindelser till ex stadsbiblioteket, kulturhuset och stadsparken. Förskolan byggdes med karaktär och hög standard, en interkulturell förskola med språk från världens alla hörn. Här har vi hämtat inspiration från många olika länder i arkitekturen. När man kommer till Marklandsparkens förskola ska man känna stolthet! Förskolan är byggd i två plan och finns plats för ca 120 barn fördelat på 9 hemvister, de äldre barnen äter lunch i vår restaurang Jalla Jalla som är en av våra stoltheter på förskolan.

Förskolan har ett stort och inbjudande personalrum, konferensrum, dokumentationsrum och två mindre avskilda rum för avslappning/återhämtning. Ergonomi och tillgänglighet syns i valet av möbler till pedagogerna i dessa rum, för att skapa en så god och gynnsam arbetsmiljö som möjligt.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde: 2020-08 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vill Du vara med och utveckla, påverka en förskola som hare varit igång sedan maj 2019!
Tillsammans med barnen och övriga pedagoger planerar, genomför, undervisar, analyserar, utvärderar och utvecklar du verksamheten med utgångspunkt i förskolans styrdokument. Vi ser den pedagogiska dokumentationen som ett verktyg och som ett led i vår systematiska kvalitets arbete där vi reflektera över och utvärdera utvecklingen och lärandeprocesserna i verksamheten på kvalitetssäkerts arbetssätt.

Vi arbetar ständigt med att utveckla arbetsorganisationen så att det ska bli så bra för pedagoger och verksamheten. För att detta ska lyckas så erbjuder förskolan minst 5 timmar PUT i veckan och all planering sker på dagtid. Ipad får du som arbetsverktyg.

Du som söker

Vi ser att varje pedagog har sina personliga styrkor, baserat på erfarenhet, kunskap och intresse och använder sig av detta för att väcka nyfikenhet och stimulera varje barns lärande, där barns inflytande står i fokus. Vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter i det kollegiala lärandet, på så sätt ges möjlighet till utveckling både kollegialt och grupp. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. På Marklandsparkens förskola ser vi olikheter som en styrka som är positivt och berikande.

Vi söker dig om är legitimerad förskollärare och har ett tydligt barnfokus, detta återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen med mötet med barnen. Att du är en närvarande pedagog som är engagerad, modig, positiv, nyfiken och har förmåga att se varje barn som en individ utifrån dennes förutsättningar. Att du vill upptäcka mångkulturella möten tillsammans med barn, pedagoger och vårdnadshavare i ditt dagliga arbete. Vi vill att hemvisterna skapar miljöer utifrån tankar såsom rum i rummen där vi kan utmana barns möte med olika material och sinnesupplevelser. Där den fysiska och psykiska miljön skall skapa känslan av trygghet hos alla som vistats i förskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Hannah Rydén, rektor
Telefon: 033-35 83 42

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-05-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt