Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 22:2020:10 | Sista ansökningsdag: 2020-05-31

Cirkuslärare, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Nu har du möjlighet att söka ett spännande vikariat som cirkuslärare på Borås Kulturskola!

Borås Kulturskola = Framtidens Kulturskola. Kulturskolan, som bedrivit verksamhet i 75 år, finns i nya och fräscha lokaler i Simonsland, centralt beläget i Borås stad och erbjuder kurser i musik, dans, teater, bild, film, textil och cirkus. Verksamhet bedrivs också på våra utbudspunkter Hässlehuset (Hässleholmen) och Musikens hus (i Fristad.) Kulturskolan finns till för kommunens unga och spelar en speciellt viktig roll i barn och ungas fritid.
Vi har ca 2 400 ämneskurselever, bedriver kulturskoleverksamhet vid åtta grundskolefilialer i kommunen och har uppdragsverksamhet i förskola, grundskola, särskola samt gymnasieskola. Vi har en stor utåtriktad verksamhet med över 300 föreställningar per år. Hos oss arbetar drygt 60 lärare och administrativ personal för att ge unga en meningsfull fritid.

Välkommen till vår webbplats, boras.se/kulturskolan för mer information om vår verksamhet.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Vikariat 2020-08-10 till 2020-12-18

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa skolans elever i nycirkus inom områdena akrobatik (golv/luft), balans samt jonglering på olika nivåer i grupp. Du kommer också att jobba med cirkusverksamhet på några av Kulturskolans filialskolor. En verksamhet i socioekonomiskt utsatta områden vilken är avgiftsfri för deltagande elever. Tillsammans med kollega kommer du även att möta barn i Kulåret, som är en ettårig prova-på-kurs som erbjuds till alla elever i år 1 i kommunen.

Du ansvarar för att organisera och leda undervisningen inom ditt område och tillsammans med kollegor planera och genomföra framträdanden och projekt.
Du kommer att ingå i ett ämneslag med gott samarbetsklimat, där man har roligt tillsammans. Här finns höga ambitioner och en vilja att bedriva en meningsfull verksamhet för kommunens barn och unga.

Du som söker

Våra förväntningar på dig som person är att du har god samarbetsförmåga, arbetar strukturerat och har hög personlig mognad. Du har vana att planera och genomföra workshops och är van att initiera och driva projekt. Kulturell medvetenhet och självständighet är andra egenskaper som vi värderar högt. Viktigt för oss är också att du har förmågan att skapa goda relationer med kollegor och våra elever/föräldrar. B-körkort är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vilket för oss innebär att du uppfyller ovan nämnda önskemål.

Undervisningsprov kan komma att anordnas.

Erfarenhet krävs.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Markus Wik, biträdande verksamhetschef
Telefon: 0768 - 88 76 43

Elin Wood, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0766 - 30 63 51

Maria Ringsén, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0766 - 30 63 65

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-05-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt