Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 22:2020:8 | Sista ansökningsdag: 2020-06-14

Kultursekreterare, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Verksamheten Publika möten arbetar med programverksamhet för barn, unga och vuxna, biljettförsäljning, kommunikation och publikutveckling. Där ingår även biograf Röda Kvarn. Basen för tjänsten är Kulturhuset i Borås, med ytterligare två kultursekreterare som närmsta kollegor. Verksamheten har ett uppdrag att arbeta metodiskt med publikutveckling.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 1 oktober 2020 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Samordning av barnkulturverksamhet i Borås Stads kulturförvaltning. Produktion av programverksamhet i Kulturhuset och andra av stadens mötesplatser, det innebär t ex framtagning av avtal, turnéläggning och projektledning. Samordning och rapportering av arrangörsbidrag, statistiksammanställning samt framtagande av underlag till nämndbeslut. Du kan även komma att hantera andra allmänkulturella arbetsuppgifter. Marknadsföringsarbete t ex inom sociala medier ingår.

Du som söker

Du har akademisk utbildning såsom Kulturvetarlinjen, projektledarutbildning eller motsvarande inom kulturområdet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.
Du har goda kunskaper och gärna några års erfarenhet av den här typen av arbetsuppgifter. Erfarenhet av samordning, samarrangemang av kulturevenemang för framför allt barn och unga. Erfarenhet av att arbeta i en stor organisation, gärna i kommunal eller regional verksamhet.
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl för informationstexter som för formella sammanhang som utredningsarbeten till kulturnämnden och ansökningsförfaranden.

Arbetstiden är i grunden förlagd till vardagar, kontorstid, men tjänsten innebär ibland både kvälls- och helgarbete.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Lena Hermanson, verksamhetschef
Telefon:

Maritha Hall Borén, facklig företrädare för Vision
Telefon:

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-06-14.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt