Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 18:2020:4 | Sista ansökningsdag: 2020-08-16

Miljöinspektörer, Miljöförvaltningen

Miljöförvaltningen, som har cirka 70 medarbetare och är indelad i fem avdelningar, arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Vision 2025. Genom tillsyn och prövning, miljöövervakning, kommunikation, rådgivning och samverkan stödjer vi det miljö- och hälsoskyddsarbete som sker inom kommunen, hos företag, i organisationer och som görs av enskilda. I förvaltningens uppdrag ingår också att stödja konsumentintressena och uppmuntra hållbar konsumtion genom att erbjuda energi-, klimat-, konsumenträtts-, budget- och skuldrådgivning.

Din nästa arbetsplats

Som miljöinspektör kommer du ingå i flera team som arbetar med tillsyn, prövning, rådgivning och information inom hela miljöbalkens områden, i huvudsak inom miljöfarliga verksamheter och hälsoskydd. Det gör att vi kan erbjuda en bredd i arbetsuppgifter och områden. Vi arbetar med tematillsyn som innebär att avdelningen tillsammans i olika konstellationer genomför den del av tillsynen som är på årlig basis. Hos oss får du får möjlighet att arbeta med både miljöskydd och hälsoskydd på en avdelning som präglas av helhetstänk, laganda och professionalism.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vi behöver förstärkning inom grupperna bostad, hygien, lantbruk och industri/bilvård och du kommer bland annat att arbeta inom bilvårdsanläggningar, bostadsklagomål, u-anläggningar inom vattenskyddsområden och industriområden etc.

Du som söker

För tjänsten krävs att du har naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig utbildning som vi bedömer vara likvärdig. Det är meriterande om du har gått tillämpad miljörätt, minst 15 hp samt har erfarenhet av tillsyn av miljöfarliga verksamheter samt hälsoskydd. Vi ser det som viktigt att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom på miljö- och hälsoskyddsområdet samt ha god kännedom om aktuell miljölagstiftning och dess tillämpning. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi behöver dig som har förmåga att självständigt planera, strukturera och genomföra ditt arbete och aktivt deltar i att utveckla verksamheten samt har en fallenhet för ordning och rutiner. Din förmåga att ta ansvar för både individuella uppdrag som gruppens gemensamma mål och resultat är viktig för oss. Du behöver tycka om att möta människor, vara lyhörd och bidra till god arbetsmiljö. Du har lätt för att samarbeta och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och vågar fatta beslut. Du är tydlig och uttrycker dig väl i tal och skrift och är van att arbeta i ärendehanteringssystem.

B-körkort är ett krav.

Vi eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Intervjuer kommer att ske med början vecka 34.
Kontaktpersoner är tillgängliga from den 10/8

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Mirjam Keskifrantti, avdelningschef
Telefon: 033-35 30 09

Anneli Nilsson, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 75 29

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-08-16.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-07-16 14.53