Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Ansökningswebben är för tillfället inte tillgänglig

Som Valledare i Borås Stad får du ett omväxlande, spännande och meningsfullt arbete i en juristgrupp med många års erfarenhet.

Din nästa arbetsplats

På Stadsledningskansliet sitter vi centralt i Borås med närhet till Borås Centralstation. Med väl utvecklad kollektivtrafik vävs Borås samman med Göteborg och Jönköping till en arbetsmarknadsregion.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Beroende på om det är valperiod eller mellanvalsperiod varierar arbetsuppgifterna. Du leder arbetet för det allmänna valet samt europaparlamentsvalet på Valnämndens kansli. Du ansvarar för Valnämndens sammanträden, handlingar för beslut samt med omvärldsbevakning för valnämndens verksamhet. Du täcker även upp som sekreterare i Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige vid behov. Administrativa arbetsuppgifter till exempel registrering av ärenden, handläggning av lotterier, utse lotterikontrollanter, bevaka KS/KF för förändringar eller skriva fram beslut kopplat till Borås Stads författningssamling förekommer också.

I övrigt bistår du Stadsjuristerna som i huvudsak arbetar med rådgivning till nämnder, förvaltningar och de kommunala bolagen. Fastighetsrättsliga frågor, skadeståndsärenden, bygglovsfrågor, skolfrågor och bedömningar av kommunal kompetens är särskilt vanliga. Dock förekommer det även en mängd andra varierande frågor inom både det offentligrättsliga och civilrättsliga området.

Du som söker

Vi söker dig som har ett brett intresse för och kunskap om samhällsfrågor. Du har jurist/jur.kand. utbildning alternativt fil kand. i offentlig förvaltning.

Du har förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Du är pedagogisk och kommunikativ, i såväl tal som skrift. Då verksamheten bedrivs i en politiskt styrd organisation, är det viktigt att du har förmåga att verka utifrån de förutsättningar som kännetecknar en offentlig verksamhet.

Erfarenhet från tidigare kommuncentralt juridiskt arbete, centralt valarbete och kunskap om vallagen samt kommunalrättsligt eller förvaltningsrättsligt område är meriterande.

Körkort för personbil krävs för tjänsten.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carl Morberg, kommunsekreterare
Telefon: 0768-888429

Magnus Widén, ekonomichef
Telefon: 0768-887142

Lars-Olof Danielsson, stadsjurist
Telefon: 033-357059

Borås stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-357000


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-08-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt