Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Ansökningswebben är för tillfället inte tillgänglig

Borås Stad söker två medarbetare till sin Öppenvård för beroendefrågor.

Din nästa arbetsplats

Cedern och Yxhammarmottagningen är verksamheter inom Borås Stads Öppna Insatser för beroendevård.
Yxhammarmottagningen erbjuder behandling för personer över 18 år som har ett beroendeproblem av alkohol, narkotika, läkemedel eller spel.
Verksamheten Cedern erbjuder stöd och behandling för ungdomar och unga vuxna mellan 13 och 25 år med ett riskbruk eller pågående missbruk för att kunna hjälpa att bryta eller förhindra missbruk.

Mottagningen Cedern kommer vid årsskiftet 2020-21 upphöra och gå över till en Mini-Maria mottagning. Verksamheten Mini-Maria skall vara integrerad och drivas i samverkan mellan de åtta kommunerna inom Närvårdssamverkan Södra Älvsborg och Västra Götalandsregionen.
Det övergripande målet för Mini-Marias verksamhet är att motverka alkohol-, droger och spelmissbruk för unga upp till 21 år. En viktig utgångspunkt för Mini-Maria är att arbeta hälsofrämjande och nå unga människor i ett tidigt skede av risk- och missbruk för att förhindra att detta utvecklas till ett beroende.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. En tjänst är tillsvidare anställning och en tjänst är vikariat på minst ett år.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för att utforma, genomföra och följa upp behandlings och rådgivande arbetet för vuxna eller unga, unga/ vuxna. I arbetet ingår information till och samarbete med socialtjänst, skola, ungdomsmottagning, polisen m.fl. i hela upptagningsområdet.

Du som söker

Vi söker dig som har ett genuint intresse och erfarenhet av arbete med personer med riskbruk, missbruk eller beroendeproblem.

Vi ser gärna att du är socionom eller har annan likvärdig akademisk utbildning. Du ska ha erfarenhet av arbete med vuxna eller ungdomar med beroendeproblematik samt erfarenhet av behandlingsmetoder kopplat till målgruppen som t.ex. MI, A-CRA och Återfallsprevention. Du ska också ha kunskap om de nationella riktlinjerna för missbruksvård. Erfarenhet av att bjuda in föräldrar eller anhöriga i de individuella behandlingskontakterna ser vi som en viktig del i uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort för bil är ett krav

Tjänsten på Yxhammarmottagningen är ett föräldravikariat. Tillträde från den första september eller överenskommelse. Vi kan komma att påbörja intervjuer innan ansökningstiden har gått ut.

Tjänsten på Cedern/Mini-Maria är en tillsvidaretjänst. Tillträde från den första september eller överenskommelse. Vi kan komma att påbörja intervjuer innan ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Heli Ropponen, enhetschef
Telefon: 033 - 358252

Malin Särén, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033 - 358592

Annika Samuelsson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033 - 357093

Lisa Lidrot, arbetsledare
Telefon: 0768-888208


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-08-14.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt