Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 031:2020:8 | Sista ansökningsdag: 2020-08-30

Inköpshandläggare, Stadsledningskansliet

Vi söker en kollega som vill lyfta inköpsprocessen i Borås Stad - vill du vara med på vår fort-satta resa?

Din nästa arbetsplats

Hos oss på Stadsledningskansliet, Koncerninköp, söker vi ständig förbättring och utveckling. Vi försöker se möjligheter och tänja på gränserna för att finna bästa affären för invånarna i Borås. Vår ambition är att skapa affärslösningar i toppklass för våra beställare samtidigt som vi ständigt strävar mot att bli Sveriges bästa inköpsfunktion.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Inköpshandläggare är en del av länken mellan Koncerninköp och Borås Stads medarbetare samt leverantörer. Du kommer att arbeta mot flera olika beställare och vara involverad i allt från avrop på ramavtal till levererad vara.

Du är en del av inköpsservicen på Koncerninköp och arbetar med uppgifter inom logistik, e-handel och inköp. Du arbetar med stadens samvarudistribution, bland annat med att planera leveranser med hjälp av ruttoptimeringssystem samt vara Borås Stads beställare behjälplig vid fel som uppstår. Du arbetar också med Borås Stads egen e-handelsportal, Unit4 (Agresso), där vi publicerar varor från avtalade leverantörer och du involveras i planering av inköp, testning av nya leverantörer i Unit4 e-handel, fakturahantering och arbetet med leveranser. I tjänsten ingår att vara behjälplig med avtals- och sortimentsfrågor. Du utför också direktupphandlingar och är behjälplig med administrativa uppgifter i samband med detta.

Du kommer löpande ge utbildningar och service via telefon och epost och i ditt dagliga arbete utvecklar du kontinuerligt både ditt eget arbete samt avdelningens. För att trivas med tjänsten bör du känna dig bekväm i att styra ditt eget arbete, sätta egna mål och fungera stödjande för Borås Stads medarbetares frågeställningar och problem.

Du som söker

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område med företrädesvis ekonomi, logistik eller industriell ekonomi som bas. Alternativt att du har arbetslivserfarenhet eller utbildning som Borås Stad bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper och känner dig bekväm med användning av olika IT-system och du har goda kunskaper i Microsofts Excel och Word.

Du har ett stort intresse för inköpsprocessen och har ett helhetstänk vid kvalitetssäkring av Borås Stads inköp. För att lyckas i rollen ska du kunna arbeta långsiktigt, men du kan samtidigt hantera kortsiktiga lösningar. Du förstår vikten av att ge god service via supportfunktion och att ha ett gott samarbete med medarbetare, beställare och leverantörer. Det är av stor vikt att du har ett professionellt bemötande och har tålamod med dem som önskar hjälp.

Vi ser det som meriterande om du har arbetat med inköp, ekonomi och logistik, gärna inom offentlig verksamhet. Det är även meriterande att du har kunskaper i EFH-systemet Unit4, SFTI-standarder och har förståelse för grunderna i bokföring. Det är en fördel om du har kännedom om lagen om offentlig upphandling (LOU). Du har förmåga att samarbeta och skapa goda relationer och du är pedagogisk och kommunikativ i såväl tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Iqbal Musaji, koncerninköpschef
Telefon: 033-357005

Martin Perlstedt, enhetschef upphandling
Telefon: 033-357167

Borås stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-357000


Intervjuer kommer att ske löpande from augusti.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-08-30.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt