Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 23:2020:38 | Sista ansökningsdag: 2020-08-28

Förskollärare till Skattkistans förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Vi söker förskollärare till Skattkistans förskola. Förskolan är belägen i stadsdelen Sjöbo i Borås med närhet till natur, bibliotek och Borås Djurpark. På Skattkistans förskola arbetar vi åldersindelat på fem avdelningar. Inomhusmiljön består av en stor lek- och rörelsehall, ateljé, våtrum, atriumgård, rum med projektor och möjlighet att använda greenscreen. På utegården finns bland annat en fotbollsplan/lekplan och naturmiljö som ger rika möjligheter till lek, motoriska utmaningar, utveckling och lärande. Sjöboparken, en aktivitetspark, intill förskolan används som komplement till förskolan.

Förskolan lägger stor vikt vid att stimulera barnens språkutveckling. All personal har/får utbildning i TRAS och TAKK. Vårt prioriterade mål läsåret 2020-2021 är att utveckla språkstimulerande lärmiljöer genom att skapa och organisera lärmiljöer som bidrar till att barnens språk och identitet utvecklas. Vi arbetar medvetet med leken i vår undervisning som en del i barnens utveckling, lärande och samspel, där inga krav på prestation finns!

Arbetet på Skattkistans förskola präglas av öppenhet och respekt inför varandra. Vi har en god sammanhållning med positiva och engagerade pedagoger. Här är alla lika välkomna och vi är stolta över att ha både män och kvinnor i arbetslagen samt att vi har olika språk och kulturer representerade bland både barn och personal. Vårt fokus är att ha ett gott förhållningssätt och bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och varandra.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 2020-09-01 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Att tillsammans med engagerade kollegor leda, planera, bedriva och dokumentera den pedagogiska utbildningen som utmanar och stimulerar barns utveckling och lust att lära. Du arbetar dagligen med att skapa en trygg, rolig och lärorik miljö för våra barn på förskolan. Vi arbetar med ämnesspecifika plattformar, där du kommer vara med att fortsätta driva utvecklingen framåt inom områdena språk, matematik, NO/Teknik och värdegrund. För att utveckla barns lust till skapande och kreativa intressen arbetar vi för att utveckla vår ateljé, där du som söker kan få möjlighet att, tillsammans med andra pedagoger, driva i det fortsatta arbetet.

För att utvecklas som pedagog i förskolan arbetar vi i ett kollegialt lärande där vi möjliggör kompetensutveckling på utvecklingsdagar, i diskussionsforum samt under ämnesspecifika nätverksträffar regelbundet.

Du som söker

Vi söker dig som har kunskap inom barns språkutveckling och intresse för ämnesplattformarna. Du har tidigare erfarenhet att medvetet jobba med leken i din undervisning.

Vi söker drivna och utvecklingsinriktade förskollärare som har ett fokus på barnets bästa med tydlig koppling till Läroplanens uppdrag. Du är en medforskande pedagog som kan utmana barnen i vardagens olika situationer genom lek och fantasi och du har ett professionellt förhållningssätt och bemötande gentemot alla du möter på förskolan. Du deltar i förskolans utvecklingsarbete på ett nyfiket och engagerat sätt samt bidrar med din kompetens. Brinner du för barns språkutveckling, värdegrundsarbete och barns kreativa utveckling, så är du den vi söker.

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med behörighet inom förskola. Vi välkomnar även dig som utbildar dig till förskollärare att söka.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Catharina Lidstedt-Berglund, rektor
Telefon: 033-35 87 02

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncer, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Intervjuer sker löpande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-08-28.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-07-16 14.53