Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Referensnummer: 23:2020:39 | Sista ansökningsdag: 2020-07-31

Förskollärare till Svanungens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Svanungens förskola ligger i naturnära Svaneholm och har 4 avdelningar med barn 1-5 år. Svanungens förskola har fått statsbidrag för minskade barngrupper vilket ger mycket goda förutsättningar för barnen att utvecklas och lära i en god pedagogisk miljö.
Vi söker en driven förskollärare som tillsammans med sina kollegor vill vara med och bibehålla samt utveckla kvaliteten på undervisningen och lärandet på Svanungens förskola.
Som förskollärare på Svanungens förskola ges goda chanser till kompetensutveckling och kollegialt lärande. Bland annat erbjuds kompetensutveckling genom Läslyft, Matematiklyft, TAKK samt efter eget behov kopplat till utbildningens mål inom förskolan och i det förhållningssätt/helhetsidé som svanungens förskola vilar på.
Om det finns behov av stöd i det pedagogiska arbetet finns möjlighet till specialpedagogisk- och psykologisk handledning.
Som förskollärare i Borås Stad har du tillgång till en egen Ipad för dokumentation av det pedagogiska
arbetet, fria pedagogiska luncher samt arbetskläder för ute- och inomhusbruk.

Din anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Välkommen till en mindre och mysig förskola med härliga miljöer, vi har en ny utegård samt att vi har skog och natur runt omkring oss. Våra lokaler formas och förändras utifrån barns intresse, behov och deprioriterade områdena i läroplanen.
Vi har ett härligt arbetsklimat och värderar samarbete och gott bemötande.

Svanungen är en förskola med hög kompetens bland pedagogerna och vi arbetar aktivt med målstyrda processer. Vi utgår från förhållningssättet BFL i förskolan (Bedömning för lärande), vilket ger pedagogerna en gemensam syn på undervisning och barns lärande. Vi arbetar strategiskt med lärandeobjekt utifrån läroplanen för förskolan och lägger gemensamt upp mål och innehåll i arbetet utifrån barngruppens behov.
På vår förskola är det viktigt med engagerade förskollärare och genom olika nätverk för kollegialt lärande lär vi av och med varandra för att skapa en förskola med fokus på kvalitet och utveckling. Med anledning av ovan beskrivna förhållningsätt ges nyanställda förskollärare specifik kompetensutveckling inom BFL.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, har stort engagemang, glädje, lust och vill vara med och utveckla och fördjupa vårt kvalitetsarbete inom utbildningen.
-Du är lösningsfokuserad och kan se nya möjligheter som bidrar till att barn, kollegor och verksamhet utvecklas.
-Du har lätt för att samarbeta och kommunicera och ser det som en styrka att ni är flera pedagoger i ett arbetslag som kompletterar varandras olikheter.
-Vi värderar personlig lämplighet högt, detta via ett gott bemötande, serviceförmåga och att tänka positivt även i utmanade situationer för att lyckas i sin roll som förskollärare på Svanungens förskola.

Vi ser det också som meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av att ha arbetat med flerspråkighet.
Oavsett om du är nyexaminerad eller arbetat länge är du varmt välkommen att söka och vi ser självklart mångfald som något positivt.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sandra Oskarsson, rektor
Telefon: 0734-32 81 46

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-07-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-01-24 09.02

p

Kontakt