Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 14:2020:9 | Sista ansökningsdag: 2020-08-09

HR-specialist, Servicekontoret

Servicekontoret utför tekniska och administrativa tjänster till förvaltningar och bolag i Borås Stad. I vår verksamhet finns allt från anläggnings- och verkstadsarbeten till dataservice, bygg- och fastighetsservice, löne- och redovisningsservice samt telefonservice och växel. Servicekontoret har ingen kommunal budgettilldelning, utan arbetar under företagsliknande former enligt en modell med beställare och utförare. Omkring 350 personer arbetar på Servicekontoret. På Borås stads hemsida kan du läsa mer om vår förvaltning.

Din nästa arbetsplats

Som HR-specialist är du placerad på Personalenheten på avdelningen Personal- och kontorsservice. I vår arbetsgrupp finns tio personer som arbetar med olika typer av stödfunktioner inom områdena personaladministration, kommunikation, nämndadministration, HR samt kvalitets- och miljösamordning. Till enheten söker vi nu två HR-specialister.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tjänsterna är vikariat på heltid under ordinarie innehavares tjänstledighet, dock längst tom 2021-05-31, med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-specialist på Servicekontoret arbetar du brett, både operartivt och strategiskt, med personalfrågor. Du kommer att fungera som ett nära stöd och ge service till våra chefer när det gäller bland annat arbetsrätt och avtalsfrågor, lönefrågor, rekrytering och rehabilitering. Du kommer också att arbeta med samverkansfrågor, lokala förhandlingar och med att upprätta och revidera våra styrdokument inom personalområdet.

Du som söker

Du har en akademisk examen inom PA/HR-området och har erfarenhet av kvalificerat personalarbete. Som person har du god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Arbetet innebär mycket kontakt med människor och har tidvis högt tempo, därför är det viktigt att du är serviceinriktad, lyhörd och kan ha många bollar i luften samtidigt. Vi kommer att fästa mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carina Andersson, avdelningschef
Telefon: 033-35 81 92

Fackliga företrädare nås via Borås Stads växel.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-08-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

p

Vid frågor kontakta

Senast ändrad: 2020-07-16 14.53