Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 23:2020:46 | Sista ansökningsdag: 2020-09-27

Förskollärare till Nya Alprosgården, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Vill du bli en av oss?
I april öppnade vi vår nya förskola i Dalsjöfors och vi söker nu engagerade och drivna förskollärare som tillsammans med oss vill vara med och forma verksamheten. Alprosgårdens förskola har idag fem avdelningar och vårterminen 2021 öppnar vi upp ytterligare två avdelningar. Vi har stora och inbjudande gårdar runt om förskolan där vi har goda möjligheter att arbeta med undervisning även ute.

Vi kommer tillsammans att bygga upp en verksamhet där utgångspunkten är arbete med undervisning i små grupper. Tillsammans ska vi bedriva en förskoleverksamhet som utmanar och stimulerar barnens nyfikenhet, utveckling och lust att lära. Barns inflytande och delaktighet ska genomsyra verksamheten. Vi lär ständigt av och med varandra och har alltid barnets bästa som utgångspunkt. Vi kommer att arbeta med att utveckla våra lärmiljöer under året.
För oss är det viktigt att vi har en god arbetsmiljö, där alla trivs och har roligt tillsammans. Vi ser samarbete över avdelningarna som en självklarhet och ser allas kompetenser som en tillgång i verksamheten.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som förskollärare har du tillsammans med ditt arbetslag och kollegor ansvar för att arbeta målinriktat, planera, genomföra, analysera och utvärdera verksamheten enligt gällande styrdokument.
Du arbetar dagligen med att skapa en trygg, rolig och lärorik undervisning och miljö för våra barn i förskolan. Vi lägger stor vikt vid att utveckla våra lärmiljöer på förskolan och dessa skall vara levande och föränderliga och utgå ifrån barnens behov.

Du som söker

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi söker en driven och engagerad förskollärare som vill arbeta med de yngsta förskolebarnen.

Vi söker dig med förskollärarlegitimation. Du är trygg i din yrkesroll och har lätt för att samarbeta, men kan även arbeta självständigt och driva utvecklingen framåt. Du har ett engagerat och positivt förhållningssätt till alla du möter och medverkar därmed till förtroendefulla relationer och ett gott samarbete med barn, föräldrar och kollegor. Du har en helhetssyn på barns lärande och utveckling som är väl förankrat i Lpfö. Du ser det systematiska kvalitetsarbetet som en förutsättning för att säkerställa en god kvalitet på undervisningen.
Du ser samarbete över avdelningarna som en självklarhet och arbetar för en vi-känsla på hela förskolan.

Såväl erfarna som nyutexaminerade förskollärare är varmt välkomna med sina ansökningar.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Madelein Emanuelsson, rektor
Telefon: 0734-327874

Lärarförbundet, facklig företrädare
Telefon: 033-357683

Kommunal, facklig företrädare
Telefon: 033-357705

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-09-27.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

g q n C