Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 23:2020:48 | Sista ansökningsdag: 2020-10-04

Rektorer till Förskoleförvaltningen, Förskoleförvaltningen

Förskolan är barnens hus, med barnets bästa i fokus. Vi ser en förskola som ger våra barn bästa möjliga förutsättningar för att leva i ett samhälle i utveckling. En förskola som främjar kreativitet, framtidstro och hållbar utveckling. En konkurrenskraftig förskola som sätter fokus på lärande i ett livslångt perspektiv. Vi erbjuder dig möjligheten att vara med och arbeta i en kunskapsorienterad verksamhet som står inför spännande utmaningar och stora möjligheter! Vill du vara med och forma en verksamhet för morgondagens medborgare?

Din nästa arbetsplats

Förskoleförvaltningen bildades för drygt tre år sedan då den tidigare stadsdelsorganisationen upphörde. I förvaltningen arbetar ca 1400 medarbetare och verksamhet bedrivs i 73 förskolor och 7 öppna förskolor.
Vi vill utveckla en organisation som präglas av ett kommunikativt ledarskap där ökad delaktighet och inflytande från barn, föräldrar och medarbetare är ett viktigt led i det systematiska kvalitetsarbetet. Vi anser att en nyckel till framgång är ett tydligt ledarskap och att ett professionellt stöd till chefer och verksamhet är avgörande för en god måluppfyllelse. Vår ledning präglas av ett tillåtande klimat där vi vågar vara nytänkande och kreativa. P.g.a. pensionsavgångar, föräldraledigheter och nybyggnation söker vi nu fler rektorer. Vill du bli en av oss?

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med i den fortsatta utvecklingen av verksamheten i Borås. Som rektor leder du arbetet i ett förskoleområde med ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Rektor planerar, följer upp, utvärderar och utvecklar verksamhetens kvalitet genom ett systematiskt uppföljnings- och kvalitetsarbete och ansvarar för delaktighet och inflytande för barn, föräldrar och personal.
Du ingår i förskolans ledning och ska tillsammans med 52 andra engagerade rektorer och två verksamhetschefer verka för en verksamhet med god och likvärdig kvalitet med fokus på dem vi är till för; våra barn. För att du ska kunna fokusera på ditt uppdrag som pedagogisk ledare har du stöd från förvaltningen i flera olika processer. Här finns tillgång till HR-specialist, ekonom, administrativt stöd, barnhälsa och en enhet för kvalitets- och utvecklingsfrågor.
Samverkan inom staden tillsammans med övriga enhetschefer och fackliga representanter ingår som en naturlig del i ditt arbete där du inser värdet av att arbeta utifrån ett barn- och ungdomsperspektiv.
Som chef i Förskoleförvaltningen får du möjlighet att utveckla ditt ledarskap genom skräddarsydda utbildningar.

Du som söker

Vi söker dig med pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och har en god förståelse för systematiskt kvalitetsarbetet. Du har erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor och förändringsarbete med gott resultat. Tidigare erfarenhet av ledande befattning inom förskolan samt rektorsutbildningen är meriterande. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet. I en strävan att öka mångfalden inom organisationen ser vi gärna sökande med olika bakgrund.

Som person är du entusiasmerande och har en mycket god kommunikativ förmåga, i såväl tal som i skrift. Du är positiv och har förmåga att se möjligheter och handlingsalternativ i komplexa och utmanande situationer. Som person ska du vara drivande och utvecklingsorienterad, van vid att ta eget ansvar samtidigt som du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och en prestigelös inställning. Du är noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta med många uppgifter samtidigt i en föränderlig verksamhet och har en förmåga att skapa delaktighet och samsyn kring uppdraget att utveckla en verksamhet som tillvaratar och ger våra barn lust att lära och möjlighet att lyckas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Marie Thorén, verksamhetschef
Telefon: 076-888 54 20

Carina Holmström, verksamhetschef
Telefon: 073-311 34 45

Borås Stad, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Tre tjänster är tillsvidareanställningar på heltid. Tre tjänster är vikariat på heltid.
Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden - välkommen med din ansökan!

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-10-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

g q n C