Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 28:2020:44 | Sista ansökningsdag: 2020-10-07

Enhetschef område Korttid, Vård- och äldreförvaltningen

En av våra enhetschefer har gått vidare mot nya utmaningar och vi söker nu en ersättare.

Vill du vara med och leda och utveckla framtidens korttidsvård i Borås Stad som enhetschef? Är ditt ledarskap präglat av mod, engagemang och tydlighet? Då söker vi dig!

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg och service, likväl som hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv var dag. Förvaltningen består av ca 2 200 medarbetare, varav cirka 80 chefer, och ansvarar för en nettobudget på 1,4 miljarder kronor.

Område korttid består av tre korttidsenheter, en servicegrupp och en larm- och nattorganisation som arbetar över hela staden. I området arbetar närmare 200 engagerade medarbetare. Verksamheten leds av en verksamhetschef, och fem enhetschefer.

Tillsammans utför vi ett meningsfullt arbete med fokus på de vi är till för. Vi vill skapa trygghet och erbjuda en god vård och omsorg samt främja en god arbetsmiljö för våra medarbetare så de trivs och känner stolthet över sitt viktiga uppdrag. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.

Din nästa arbetsplats

Som enhetschef ansvarar du för verksamhetens kvalitet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du initierar och driver utvecklingsfrågor inom ditt område. Arbetet innebär att skapa en effektiv organisation och att utföra en kvalitativt god verksamhet. Du samordnar, leder och utvecklar arbetet inom enheterna utifrån rådande mål, riktlinjer och lagstiftning.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Du ingår i en ledningsgrupp där du tillsammans med verksamhetschef, och andra enhetschefer arbetar med att förbättra och utveckla kvaliteten utifrån politiska målformuleringar och ekonomiska förutsättningar.

Du som söker

För att lyckas i rollen behöver du ha lämplig högskoleutbildning t.ex. socionomutbildning, sociala omsorgsprogrammet med inriktning ledarskap eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet och erfarenhet av äldreomsorg. Dokumenterad erfarenhet från kvalitet- och utvecklingsarbete värderas högt. Det är viktigt att du är självständig, trygg och väl insatt i de lagar och riktlinjer som styr verksamheten. Du har en god förmåga att tänka strategiskt och se saker ur ett helhetsperspektiv. Att vara en god förebild och bärare av organisationens värderingar är en självklarhet för dig. Du är effektiv, lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. På ett positivt sätt tillvaratar du medarbetarnas kompetens och engagemang samt får dem delaktiga i verksamheten. Du utvecklar genom att involvera, motivera, stödja och skapa tydliga underbyggda beslut.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fritt inträde till kommunens bad- och simanläggningar, rabatterat pris på Västtrafiks årskort, möjlighet att hyra cykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Inger Krefors, verksamhetschef
Telefon: 033-35 52 94

Facklig företrädare, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-10-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

g q n C