Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 26:2020:17 | Sista ansökningsdag: 2020-10-04

Metodhandledare till Dialogcentrum, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Individ- och familjeomsorgens delområde barn och unga, söker en metodhandledare till Dialogcentrum. Vi är en enhet med familjebehandlare och behandlingsassistenter som arbetar med insatser som är beslutade av socialtjänstens myndighetsutövare inom barn och unga. Uppdraget innebär någon form av förändringsarbete gällande kommunikations-, relations- och samarbets-svårigheter i eller runt familjer med barn och/eller ungdomar.

Din nästa arbetsplats

Du har nu möjligheten att söka ett stimulerande och givande arbete. Enhetens huvudsakliga uppgift och ansvar är att bedriva kvalificerat familjebehandlande arbete. Insatserna som vi utför verkställs enligt Socialtjänstlagen (SOL) efter beställning från IFO Barn och Unga myndighet. Uppdraget som metodhandledare innebär att ge stöd åt våra familjebehandlare och behandlingsassistenter som utför förändringsarbete gällande kommunikations-, relations- och samarbets-svårigheter i eller runt familjer med barn och/eller ungdomar.
Metodhandledarens roll i organisationen är att stödja de enskilda behandlarna i deras behandlingsarbete, fördela uppdrag och matcha dem mot medarbetares kompetens samt att bistå enhetschef i omvärldsbevakning och utveckling av enheten.
Verksamheten är dynamisk och föränderlig verksamhet med en personalgrupp med stor kompetens och bred erfarenhet av denna typ av arbete.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde den snarast, eller enligt överenskommelse.Vi har flextidsavtal vilket kommer att ge dig stora möjligheter att själv planera din tid.

Dina arbetsuppgifter

Dialogcentrum i Borås består av en enhetschef, 18 familjebehandlare, fem behandlingsassistenter, en specialpedagog och en administratör samt två metodhandledare.

Du som söker

Du är utbildad socionom, eller har en annan akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt. Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar. Det är önskvärt med vidareutbildning inom området, gärna systemteoretisk utbildning och Steg 1-utbildning. Erfarenhet och kunskap om nätverksarbete är meriterande. Det är nödvändigt att du har B-körkort och det är önskvärt att Du har yrkeserfarenhet från socialtjänsten och då främst med olika former av behandling och förändringsarbete.
Du bör ha erfarenhet av att leda/handleda arbetsgrupper.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Fredrich Legnemark, enhetschef
Telefon: 033-35 31 33

Hasse Ekblom, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 85 56

Liselotte Book, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 37 15

Intervjuer sker löpande under annonstiden så ansök redan idag!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-10-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

g q n C