Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 27:2020:17 | Sista ansökningsdag: 2020-10-04

Socialsekreterare, Arbetslivsförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Inom Arbetslivsförvaltningen i Borås Stad hanteras frågor avseende våld i nära relationer, hedersrelaterats våld, sex mot ersättning, integration, arbetsmarknadsfrågor och försörjningsstöd.

Relationsvåldsenheten är en del av Arbetslivsförvaltningen och består av sex medarbetare som möter vuxna våldsutsatta samt samordnar det klientnära arbetet med personer utsatta för hedersrelaterat våld i Borås Stad. Relationsvåldsenheten kommer inom kort att utöka arbetet genom en stödverksamhet för personer som har sex mot ersättning, där vi söker dig som vill vara med och bygga upp det arbetet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Stödverksamheten för personer som har sex mot ersättning kommer att starta denna höst/vinter. Arbetsmetoden kommer att vara individanpassad, traumafokuserad och vi kommer att erbjuda längre stödsamtalkontakter och psykosocialt stöd. Det psykosociala stödet kommer bland annat innebära samverkan med socialtjänst, psykiatri och rättsväsende. Personer som utsatts för människohandel kommer erbjudas ett individanpassat stöd för återvändande baserat på personens förutsättningar.

Arbetet syftar till ökad livskvalité, att bryta eventuell destruktivitet samt möjlighet att bearbeta tidigare upplevelser.

Som socialsekreterare i stödverksamheten kommer du även att samverka med polisen för att erbjuda stöd till offer för prostitution i samband med att polisen har insatser mot sexköpare.

Du som söker

För tjänsten krävs att du har socionomexamen. Meriterande är goda kunskaper samt lång erfarenhet av arbete med våld, våld i nära relation samt trauma. Vi ser gärna att du har grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1.

Målgruppen kommer att vara i fokus och det är viktigt att du har förmåga att vara lyhörd och flexibel inför klientens behov. Du behöver vara en stabil person som är lugn, tydlig och trygg. Du ska alltid stå för ett gott bemötande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du ska ha förmåga att samarbeta med andra myndigheter och verksamheter.
Huvudparten av uppdraget kommer att vara förlagt till dagtid måndag till fredag, men då uppdraget kräver det kan visst arbete även komma att ske på annan tid.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Ida Wickström, enhetschef
Telefon: 033 - 35 32 27

Anette Rundström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033 - 35 32 24

Annika Samuelsson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0768-88 70 93

Välkommen med din ansökan tillsammans med ditt CV senast 2020-10-04.
Vi tillämpar löpande urval under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-10-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

g q n C