Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 22:2020:13 | Sista ansökningsdag: 2020-09-27

Bibliotekarie, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

På Almåsgymnasiet finns ekonomi- och naturvetenskapsprogrammet samt ett utbud av olika yrkesprogram som t.ex. restaurang- och livsmedel, vård- och omsorg, barn- och fritid och hantverksprogrammet. Här finns ett rymligt gymnasiebibliotek med studieplatser, omfångsrik litteratur och kunnig bibliotekarie på plats. En mindre ombyggnation av biblioteket kommer ske vid årsskiftet 2020/2021 Bibliotekarien och lärarna samarbetar för att tillsammans för att hjälpa eleverna att lyckas.

Din anställning

Anställningsform: Särskilt visstidsför på deltid. 2020-09-27 till 2020-12-31 med möjlig förlängning som längst till 30 juni 2022

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för att driva biblioteksverksamheten inom ramen för skolans arbetssätt och mål tillsammans med befintlig bibliotekarie. I första hand kommer du stå för den dagliga verksamheten i biblioteket, men du är även ett stöd för lärare och elever i den pedagogiska verksamheten. Det kommer ingå viss undervisning i t.ex. källkritik, stimulera till läsning genom bokprat och litteratursamtal och andra upplägg relevanta för skolan.

Du som söker

Vi söker dig med examen från informations- och biblioteksvetenskap eller motsvarande och som har en mycket god social kompetens och en pedagogisk förmåga. Du är trygg i dig själv och trivs med att arbeta elevnära. Du är kunnig i litteratur och litteraturhistoria och vill gärna arbeta läsfrämjande tillsammans med lärare. Du har mycket goda MIK-kunskaper och är trygg med ny tekning och olika digitala plattformar.

Vi gör löpande urval och intervjuer kan ske under ansökningstiden då starten av tjänsten är omgående.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sofia Hög, enhetschef
Telefon: 073-4328539, 073-4328539

Maritha Hall Borén, facklig företrädare för Vision
Telefon:

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-09-27.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

g q n C